D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse J

14 september 2013 12:30

Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd tegen Boeimeer op het programma.
Ondanks de vele  regen was het hoofdveld goed bespeelbaar en omdat er  ook veel publiek op de been was kon niets een mooie jeugdvoetbalmiddag in de weg staan.

Direct na de aftrap was het de D1 die Boeimeer gelijk onder druk zette. Daarnaast kwamen we via mooie combinaties een paar keer goed over de  zijkant op. Het leek er op dat Boeimeer wat overrompeld was. In de 8e min. een aanval via het middenveld die bij Jill komt. Zij speelt twee man uit en besluit de bal snoeihard op de goal te schieten. Onhoudbaar voor de keeper en een schitterende goal waardoor we op 1-0 voorsprong kwamen. Hierna kwam Boeimeer wat beter in de wedstrijd en ging het spel over en weer met van beide zijden passievol voetbal. Er werd echter niet meer gescoord, dus gingen we met een 1-0 voorsprong rusten.

In de rust enkele aanwijzingen en de waarschuwing dat we de wedstrijd zeker nog niet gewonnen hadden. Hierbij verwijzend naar de wedstrijden die we vorig seizoen tegen Boeimeer hadden gespeeld.

In de 2e helft een furieus startende D1. Binnen 10 minuten kwamen we twee keer oog in oog met de keeper. Door nonchalant uitspelen van onze zijde, maar ook door goed heel goed optreden van de Boeimeer keeper, werd er niet gescoord. Kort daarna een aanval over links met een strakke voorzet voor de goal die er alleen maar ingelopen hoefde te worden. Echter ook dit lukte onze aanvallers niet waardoor het nog steeds maar 1-0 stond. Tot dit moment was de D1 de betere ploeg maar hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Boeimeer die door inzet en goed voetbal de D1 onder druk zette. Hierdoor waren enkele D1 spelers het helemaal kwijt, gingen daardoor uit positie spelen en was de samenhang totaal zoek, waardoor Boeimeer diverse keren gevaarlijk voor de goal kon komen. De D1 wankelde en de 1-1 hing in de lucht hing. Boeimeer kwam echter ook niet meer tot scoren waardoor de 2e overwinning van dit seizoen een feit was.

Vandaag weer een spannende en sportieve jeugd wedstrijd van twee gelijkwaardige ploegen. Op basis van het vertoonde spel tot het laatste kwartier een verdiende overwinning voor de D1. Boeimeer heeft echter weer duidelijk gemaakt dat een wedstrijd pas is gelopen als het eindsignaal heeft geklonken. Daar waar wij verzuimden de kansen te benutten sleepten zij met veel strijd er bijna nog een gelijkspel uit. Desondanks complimenten voor het vertoonde spel en de felicitaties voor deze winstpartij. Op naar volgende week voor onze uitwedstrijd tegen DESK.