Ondanks goede wedstrijd bekerverlies voor de D1.

1 - 3

TSC D1

D-pupillen, D1, Groep 1 08

24 augustus 2013 12:30

Vandaag stond  de 1e bekerwedstrijd thuis tegen TSC D1 op het programma. TSC komt uit in de 2e divisie. Eén klasse hoger dan de D1.

Na een paar oefenwedstrijden met wisselend resultaat een mooie testcase voor de spelers/sters die waren uitgenodigd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd in de prachtig ingerichte besprekingsruimte door Gerard uitgelegd hoe we wilden gaan spelen. Dat e.e.a. voor een aantal spelers allemaal nieuw is en spanning met zich meebrengt was van de koppies af te lezen. Echter na een goede warming up kon er met een gezond portie wedstrijdspanning worden gestart. En hoe.
De D1 deed niet onder voor TSC en konden het hoge wedstrijdtempo goed bijbenen. Hoewel de sterke en beweeglijke TSC voorhoede het de D1 niet makkelijk maakte  bleef de D1 goed overeind en begon zelfs na 10 min. steeds meer initiatief te nemen.  In de 17e min. kreeg de D1 een vrije trap op het middenveld die door Thijs snel, en slim, op Max werd gegeven.  Die kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal vanaf hoek 16 mtr. schitterend in. 1-0. Hierna een zelfde spelbeeld. Tot de 26e min. toen een redelijk ongevaarlijke voorzet van TSC niet goed werd verwerkt en TSC de 1-1 kon scoren. Dit gaf TSC kennelijk een boost want 3 min. later kon de spits van TSC alleen doorgaan, maar werd door Bram in de 16 gevloerd.  Penalty. Ricardo herstelde zijn foutje en stopte deze penalty knap zodat we met 1-1 gingen rusten.

Direct na rust stond de D1 binnen 5 min. door erg knullig verdedigen tegen een 1-3 achterstand aan te kijken. De rest van de 2e helft liet TSC zien over iets meer voetballend vermogen en voetbalslimheid te beschikken en had daardoor het betere van het spel. Toch legde ook de D1 een goede 2e helft op de mat en kreeg ook nog enkele kansen op de aansluitingstreffer. Deze werd niet meer gescoord en omdat TSC ook zijn kansen niet benutte was de eindstand 3-1.

Vandaag een leerzame pot tegen een sterke tegenstander, waarin bleek dat een goede 1e helft geen garantie is voor succes en een wedstrijd 2x 30 min. duurt.
Toch is een compliment aan de jongens en meiden op zijn plaats voor het vertoonde spel en de getoonde inzet.