... (solo)

Mannen zondag, 1, hoofdklasse C/1e klasse E/F 1

2 juni 2013 14:30

Loontjens, J.P.M.

Na de florissante 4-0 uitoverwinning op v.v. Axel vorige week kon er eigenlijk niet zoveel meer misgaan, maar de return moest nog wel worden gespeeld. Afgelopen week had Axel noodgedwongen een vijftal invaller, maar nu waren ze op volle oorlogsterkte naar Made gekomen met de vaste bedoeling om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Voor rust waren de Zeeuwen ook de beter voetballende ploeg, echter zonder echt veel uitgespeelde kansen te creëren. Richard Bouwens moest wel 2 keer zijn kunnen tonen om bij een goed genomen vrije trap de bal uit zijn doel te ranselen. Toen stond het overigens al 1-0 omdat Jurgen van Dijk in de 22e minuut een fraaie rush over links bekwaam afgerond had. De Madenaren hadden in de 38e wel geluk toen de goed leidende scheidsrechter Loontjes de bal, na een overtreding van Jan van de Ven, buiten de zestien legde en niet op de strafschopstip. In de 43e minuut ging de bal aan de andere kant wel op de stip nadat een van de Axel verdedigers de bal met de hand voor de voeten van Björn de Bruin wegtikte. Elroy Boonstoppel schoot de strafschop onberispelijk binnen. Met een 2-0 stand gingen beide partijen rusten.

Ook na de pauze waren de bezoekers qua spelaandeel minstens gelijkwaardig aan de Madenaren. Toch kregen de rood witten de betere kansen. In de 51e minuut poeierde Dennis Marijnissen buiten bereik van de Axel goalie op de paal. In de 54e minuut kregen de Zeeuwen echter loon naar werken en frommelde Melvin Rijckaart de bal uit een onoverzichtelijk situatie achter Richard Bouwens. Nauwelijks 4 minuten later had de marge weer 2 kunnen zijn maar Björn de Bruin schoot de bal na een afgemeten voorzet van de voor Wouter de Laat ingevallen Aaron van Bragt op de paal. Weer 4 minuten later werd de marge daadwerkelijk weer 2. Elroy Boonstoppel bediende Maikel Walravens met een erg slim passje en zijn uitstekende voorzet werd door Dennis Marijnissen onhoudbaar binnen geschoten. Twee minuten later werd het zelfs 4-1 toen Nick den Reijer een fraaie solo doeltreffend afrondde. In de slotfase ontglipte de snelle Umelon Mastis aan de aandacht van de Madese verdedigers en hij bepaalde de eindstand op 4-2. Twee minuten voor tijd kreeg Jan van der Ven, die zijn laatste wedstrijd voor de Madese hoofdmacht speelde een applauswissel en in zijn plaats kwam de nog niet geheel herstelde Joost Jansen die ook na deze wedstrijd een punt zet achter zijn loopbaan bij Madese Boys 1.

Door in de nacompetitie eerst Rood Wit en daarna Axel te verslaan promoveert Madese Boys, na een jaar 3e klas, weer naar de 2e.