Internos D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

27 april 2013 12:30

D1 sluit seizoen in stijl af

Na de nipte overwinning van vorige week tegen Victoria moesten we vandaag thuis onze laatste competitiewedstrijd spelen. Tegenstander was Internos die één plaats boven ons staan maar bij eventuele winst niet meer in te halen waren.

In de voorbespreking werd het verloop van de uitwedstrijd kort aangehaald, daarnaast werd de wijze waarop we de mooie reeks van de afgelopen periode hebben weggezet als voorbeeld gesteld. Daarom gewoon de opdracht om met dezelfde inzet hetzelfde spel te spelen als we de afgelopen weken gedaan hebben.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de boys en girls zien dat ze er vandaag zin in hadden, en met zijn allen voor de laatste overwinning wilden gaan. Internos werd vanaf het begin op alle fronten afgetroefd. Hierdoor veel balbezit voor de D1 dat al gelijk de nodige kansen kreeg. In de 12e minuut werd Jovano op links weggestuurd. Nadat hij zijn tegenstander op snelheid klopte behield hij het overzicht en speelde breed op Thymo die uit deze mooie aanval de 1-0 scoorde. De D1 bleef goed voetballen en behield het overwicht. Toch was het Internos dat uit een van de spaarzame aanvallen bijna op 1-1 kwam. Gelukkig voor de D1 werd de opgelegde kans door de spits gemist. In de 24e minuut een aanval over rechts waar Thymo op snelheid doorging en de bal prachtig breed legde op Stef die hiermee zijn 19e doelpunt van het seizoen maakte.

Met een 2-0 voorsprong gingen we rusten. Gerard had weinig verbeterpuntjes want eigenlijk was het tot dan toe een perfecte wedstrijd. Na de rust een zelfde spelbeeld met een oppermachtige D1. Dit werd in de 35e minuut beloond met de 3-0 van Grish die na een prachtige voorzet van rechts de bal intikte. Hierna werd door de D1 de ene na de andere mooie aanval op de mat gelegd en een volgend doelpunt kon niet uitblijven. In de 41e minuut was het Jill die de bal op het middenveld veroverde en na sterk doorzetten met een schot van afstand de 4-0 scoorde. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen maar enkele 100% kansen werden niet benut. In de 59e minuut was er nog een tegenaanval van Internos. Door sterk doorzetten van hun spits werd er ongelukkig verdedigd en kon Internos alsnog de einduitslag op 4-1 brengen.

Vandaag een haast superieur voetballende D1 die als team, met inzet en mooi voetbal, het individueel sterke Internos geen kans gaf en één van de beste wedstrijden van het seizoen speelde. Door deze overwinning hebben we uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten gehaald, waardoor we alsnog 7e zijn geworden in de Hoofdklasse G. Een knappe prestatie van een team dat zich gedurende het seizoen prima heeft ontwikkeld en als groep naar elkaar is gegroeid.