Madese Boys JO13-1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

20 april 2013 9:00

D1 pakt overwinning maar kruipt door oog van de naald.

Na de monsterscore van vorige week tegen Alliance moesten we vandaag al vroeg op pad omdat we om 09.00 uur moesten aantreden tegen hekkensluiter Victoria inOudenbosch. Hoewel zij laatste staan in de competitie spreken de cijfers bij thuiswedstrijden anders. Zij hebben namelijk niet vaak met grote cijfers verloren en hebben best goede resultaten neergezet. We waren dus gewaarschuwd. Na het eerste fluitsignaal pakte de D1 gelijk het initiatief en zette Victoria onder druk. Dit leverde direct een paar goede aanvallen op. Na 5 minuten hadden we de openingsgoal op onze schoen maar deze werd helaas gemist. Hierna continu hetzelfde spelbeeld. De D1 op de helft van de tegenstander waarbij we beducht moesten zijn voor de counter met de lange spits van Victoria. Ook in deze fase van de wedstrijd kansen om te scoren voor de D1 maar helaas waren we niet trefzeker. Tot Stef in de allerlaatste minuut van de 1e helft diep werd gestuurd, de laatst man uitspeelde, en beheerst de verdiende 0-1 scoorde.

In de rust werd het matige spel aangehaald en daarbij werden de basis opdrachten waar heel het seizoen al op gehamerd wordt nog maar eens door gesproken.

De start van de tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. De D1 op de helft van de tegenstander en volop kansen creërend. Maar helaas werden deze niet afgemaakt. En zoals zo vaak  treedt dan de bekende voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel. Uit één van de spaarzame aanvallen van Victoria werd de spits diep gestuurd. Door niet attent reageren in de verdediging van de D1 won hij op fysieke kracht het één tegen één duel en scoorde in de 36e min. de1-1. Dat de D1 lopende het seizoen mentaal weerbaarder is geworden kwam direct na de aftrap tot uitdrukking toen Jovano uit de daaropvolgende aanval de 1-2 scoorde. Ook hierna was het de D1 die overwicht had. Zoals te vaak dit seizoen waren we voor de goal niet gretig genoeg waardoor we niet in staat waren om uit de vele kansen de voorsprong verder te vergroten.