2 - 3

Beek Vooruit F1

13 april 2013 10:30

Madese Boys F1-Beek vooruit F1 (vriendschappelijk)

Deze ochtend een vriendschappelijk potje tegen een goede tegenstander uit een andere hoofdklasse. Beek Vooruit bezet daar momenteel de 4e plaats. Marnik start vandaag op doel Stef zal dit de tweede helft gaan doen. Wederom gaan we proberen onze nieuwe speelstijl te handhaven, wat betekend dat Bart voorin gaat voetballen samen met Stef en Lucas, Douwe als buitenspelers die mee moeten verdedigen en twee spelers centraal achterin Joep en Job waarbij er eentje van die twee de laatste man blijft en Sven start in de wissel.

Made komt al snel op voorsprong doordat Stef op het doel af kan gaan met een tegenstander in zijn rug. Stef gebruikt goed zijn lichaam en kan beheerst langs de keeper schuiven 1-0. Deze voorsprong behouden we bijna de hele eerste helft. Helaas komt Beek Vooruit net voor rust langszij 1-1. Wel is duidelijk dat Beek vooruit goed speelt en ze zijn een stukje sterker in het overspelen naar elkaar. Bij ons zit het er wel in maar telkens komt er net een voetje van de tegenstander tussen waardoor de bal niet bij de bedoelde speler terecht komt.  Het idee erachter is goed bedoeld, nu de uitvoering nog. Dit gaan we dan ook proberen te verbeteren de tweede helft.

Wederom komen we op voorsprong door een goed afstandschot van Bart 2-1. Made doet het best goed tegen deze sterke tegenstander en komt een aantal keren goed alleen voor de keeper. Jammer genoeg nemen dan de zenuwen de overhand waardoor Marnik en Douwe niet kunnen afdrukken. Beek Vooruit laat zien dat ze goed kunnen voetballen en scoren de tweede helft twee keer waardoor de eindstand 2-3 wordt.

Joep doet het samen met Sven prima achterin waarbij Joep steeds vaker laat zien dat hij ook goed kan fungeren als “opkomende back”. Een tip voor Joep is dan ook om dit uit te breiden in de volgende wedstrijden maar dan wel ervoor zorgen dat de bal uiteindelijk goed voor de goal gebracht wordt. Job krijgt de tip mee om sterk te zijn in zijn eigen duelletjes tegen zijn directe tegenstanders. Job hoeft echt niet bang te zijn en voor volgende week is afgesproken dat hij zijn tegenstander laat zien uit welk hout een van den Broekske is gesneden! Lucas moet erg wennen aan zijn nieuwe taak in het veld en hij krijgt dan ook de tip dat hij achter de spits moet blijven spelen. Vooral bij balverlies is het zijn taak om snel terug te zakken en meteen zijn tegenstander op te zoeken. Verder doet hij het goed en vandaag een paar keer goed een bal onderschept.

Wederom zijn we vandaag weer zeker niet kansloos geweest en hebben deze wedstrijd gewoon degelijk gespeeld. Nog twee competitie wedstrijden en dan zit het er weer op.