88'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

14 april 2013 14:30

Nijsse, W.

Wie op voorhand gegokt had op een sprankelende derby kwam bedrogen uit. Het werd namelijk een gezapig potje voetbal met Madese Boys, ondanks de nodige afwezigen, duidelijk als betere ploeg. Toch begon het heel hoopvol, want al in de 3e minuut slalomde Björn de Bruin op snelheid door de Terheijdense verdediging en schoot beheerst raak. Nauwelijks een minuut later schoot Geert Neefs vanaf de rand van de 16 rakelings over. Tien minuten later zag Jan van der Ven zijn kopbal door een wit zwarte verdediger van de lijn gehaald. Voor rust nog kwamen de gasten met 10 man te staan na een 2e gele kaart, maar Madese Boys wist het numerieke overtal niet uit te buiten. Wel kregen ze voor rust nog 2 doelkansen, maar Björn de Bruin schoot snoeihard een halve meter naast en zag 2 minuten daarna zijn pegel bekwaam gekeerd door de Terheijdense goalie. Zo bleef het tot de rust 1-0 terwijl de voorsprong eigenlijk al veel groter had moeten zijn.

Na de pauze was het spelpeil beduidend lager, maar de rood witten creëerden wel enkele kansen. Zo schoot uitblinker Aaron van Bragt in de 52e minuut rakelings naast voordat hij na een kwartier in de 2e helft uit een snelle counter de 2-0 liet aantekenen. Daarop volgden 20 minuten waarin het spel zich beperkte tot middenveld geschuif. Tekenend voor de onmacht van de gasten uit Terheijden was wel dat hun eerste echte doekans pas in de 82e minuut viel te noteren. Hierna zetten de Madenaren nog even aan en de inmiddels ingevallen Wouter de Laat kopte een uitstekende voorzet op maat van Aaron van Bragt simpel binnen. Pal voor tijd werd het zelfs nog 4-0 toen Björn de Bruin na een lange rush Wouter de Laat in staat stelde om de bal binnen te tikken.