Alliance D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

13 april 2013 12:30

Monsterscore voor D1

Na de kraker van vorige week tegen koploper Kloetinge, waar we verdiend gelijk tegen hebben gespeeld, moesten we vandaag thuis aantreden tegen Alliance uit Roosendaal. Hoewel zij voorlaatste staan, toch een tegenstander om rekening mee te houden. Uit hebben we namelijk met 3-2 verloren. In de prachtige nieuwe besprekingsruimte die we vandaag voor het eerst mochten gebruiken werd door Gerard het gevaar van onderschatting nog maar eens aangehaald. Daarnaast de opdracht om het goede spel van de afgelopen weken een vervolg te geven en de eis dat iedereen zich voor de volle 100% moest inzetten.

Direct na de aftrap was het echter Alliance dat scherp uit de startblokken kwam en daardoor een paar keer gevaarlijk werd. De D1 leek wakker geschud en nam steeds meer het initiatief.Hierdoor werden we langzaam sterker en kregen we twee 100% kansen die echter werden gemist. In de 21e minuut een corner voor de D1 die door Stef mooi werd ingekopt. Alliance werd steeds verder in de verdediging gedrukt. In de 26e minuut hetzelfde scenario. Een corner voor de D1 die weer door Stef werd ingekopt. 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de rust de opdracht om nog iets rustiger aan de bal te blijven en zo snel mogelijk proberen door te drukken om de 3-0 te scoren. Verder geen moeilijke opdrachten voor de spelers/stersvan de D1. De boys en girls hadden dit goed in hun oren geknoopt want het was Jill die in de 3eminuut na rust na een knappe solo actie de 3-0 scoorde. Drie minuten later werd Grish op rechts weggestuurd en hij scoorde knap de 4-0. Eigenlijk was dit het breekpunt voor Alliance. Er werd continu op hun helft gespeeld en de ene na de andere fraaie aanval werd door de D1 opgezet. Na weer een prachtige aanval was het Jovano die raak schoot na een voorzet van rechts. 5-0. Hierna een tiental minuten hetzelfde spelbeeld maar zonder doelpunten. Bij de sporadische aanvallen van Alliance stond de solide D1 verdediging goed in positie en lieten daarbij geen steken vallen. In de laatste 5 minuten was het verzet van Alliance volledig gebroken en scoorden Roeslan, Jovano met een prachtige lob en Jop met een snoeihard afstand schot en zorgden daarmee voor een 8-0 eindstand in het voordeel van de D1.

Spel, passie, inzet en initiatief waren vandaag dik in orde. Daarnaast is iedereen gedisciplineerd gebleven ondanks het vervelende gedrag van enkele Alliance spelers. Kortom een heerlijke pot voetbal van de D1, waarin alles klopte en dik verdiend is gewonnen. Komende dinsdag een leuke oefenwedstrijd tegen Baronie D1 waarna volgde week de uitwedstrijd tegen Victoria op het programma staat.