Beek Vooruit D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

23 maart 2013 12:30

D1 krijgt loon naar werken en boekt verdiende overwinning

Met een harde wind die gevoelstemperaturen tot -8 °C tot gevolg kon hebben speelden we vandaag de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit. Zij staan onder ons op de ranglijst, maar in de uitwedstrijd wisten we er maar net een gelijk spel uit te slepen. Daarom vandaag de opdracht om de goede lijn van de laatste weken door te trekken en te proberen direct druk te zetten om zo snel mogelijk een doelpunt te forceren.

Na de aftrap was het echter Beek Vooruit dat gevaarlijk was. De D1 schrok hier even van maar herpakte zich. In de 3e minuut werd in de omschakeling een mooie dieptepass op Thymo gegeven die in de 16 meter werd neergehaald. De toegekende strafschop werd door Stef keurig binnen geschoten: 1-0. Daarna domineerde de D1 de 1e helft. Met goed combinatiespel en een prima inzet werd Beek Vooruit continu onder druk gezet. In de 12e minuut was het Stef die na goed doorzetten zijn tweede van de dag maakte. Hierdoor was Beek Vooruit even van slag en de D1 profiteerde hier gelijk van. Direct na de aftrap werd de bal door de D1 heroverd en Thymo scoorde uit de tegenaanval 3-0. Even leek het erop dat de D1 uit zou lopen naar een monsterscore maar Beek Vooruit kon zich herpakken doordat we iets teveel voor ons zelf gingen voetballen. Hierdoor gingen we rusten met een 3-0 voorsprong.

In de rust de complimenten voor het goede spel en de opdracht om ondanks de voorsprong als team te blijven spelen en er met zijn allen net zo hard voor te werken alsof het 0-0 was. Dit pakte echter niet zo uit als gehoopt. Beek Vooruit liet zich in de tweede helft van zijn beste kant zien en deed er een schepje bovenop. Er kwam meer druk op de D1 waardoor we onrustiger gingen spelen en daardoor teveel onnodig balverlies leden. Helaas werd hierdoor het niveau van de 1e helft niet meer gehaald. Beek Vooruit kwam een paar keer dicht bij onze goal echter een tegendoelpunt bleef uit. Het leek er op dat de ruststand ook de eindstand zou worden. In de extra tijd perste de D1 er echter nog een aanval uit waaruit Thymo de 4-0 en zijn tweede van de dag scoorde.

Vandaag loon naar werken. Eindelijk de overwinning waar we een tijdje op hebben moeten wachten. Een teamprestatie die volledig verdiend is. Volgende week kunnen we ons gaan uitleven op het
2 daagse Paastoernooi bij JEKA, waarna we de week erna uit tegen medekoploper Kloetinge ons beste beentje kunnen gaan voorzetten.