5 - 0

Virtus ME1

Meisjes E-pupillen zaterdag, ME1, 1e klasse ME12

9 maart 2013 10:30

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. We traden aan tegen een onbekende tegenstander namelijk Virtus uit Zevenbergen. Ondanks de hevige regen en de kou kregen de aanwezige toeschouwers het toch warm van het vertoonde spel.

We zetten de tegenstander gelijk onder druk en dat resulteerde al snel in de 1-0 door een prachtig doelpunt van onze spits die de bal vanaf de achterlijn in de kruising krulde! Even later stormde Gwenyth vanuit de achterste linie op en ronde haar solo koelbloedig af. Op het doel hield onze gelegenheidskeepster Evi de spaarzame ballen die op het doel kwamen, tegen. Mede door goed verdedigen van Madelon en het zeer harde werken op het middenveld van Lynn, Fabienne, Eline en Kyra kwam Virtus niet in de wedstrijd. Zelf bleven we de bal lekker rondspelen en benutten we nog 2 van de vele gecreëerde kansen waardoor we de rust ingingen met een verdiende 4-0  voorsprong.

In de rust konden we even opwarmen en een droog jack onder onze zeiknatte shirtjes aantrekken zodat we er weer vol tegenaan konden gaan in de tweede helft. Daar het weer nog slechter werd, werd het wel erg moeilijk om nog lekker te voetballen. Gelukkig scoorde Kyra nog eenmaal waardoor de eindstand van 5-0 werd bereikt.

Aanstaande zaterdag volgt de topper tegen medekoploper Baronie. Wanneer  we als team zo spelen als de eerste twee wedstrijden, belooft dit een spannende wedstrijd te worden!