Steenbergen D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

2 maart 2013 12:30

Verlies voor D1, na goede wedstrijd
Na de verliespartij van vorige week uit tegen Roosendaal vandaag de thuiswedstrijd tegen Steenbergen. Uit hebben we onze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld waardoor we met 5-2 wonnen. Toch weer een wedstrijd waar we met het gehele team de volle inzet moeten hebben om voor de volle winst te kunnen gaan. Steenbergen staat niet voor niets gedeeld 2e op de ranglijst. Dit was dan ook één van de opdrachten van Gerard. Direct na de aftrap van beide kanten een rommelige eerste 5 minuten waarin helaas duidelijk werd dat ook Steenbergen weer net iets feller was in de duels. Dit betaalde zich na 7 min. uit toen zij door goed doorzetten de D1 verdediging onder druk zetten en de 0-1 scoorden. Hierna een gelijk opgaande strijd waarbij de D1 toch weer het betere van het spel had. Waar Steenbergen de lange bal hanteerde om de snelle vleugelspelers te bereiken zocht de D1 met goed combinatievoetbal de aanval. Het was echter Steenbergen die net voor rust op 0-2 kwam door weer een lange bal die verkeerd beoordeeld werd door de D1 verdediging. In de rust complimenten voor het vertoonde spel, weer de opdracht aan de aanvallers en middenvelders om de lange bal eruit te halen en voor een aantal toch proberen wat meer passie en strijdlust erin te gooien. Dit bleek goed opgepakt te worden want na 2 min. in de 2e helft was het Jop die op de goede plaats stond en zijn eerste goal van het seizoen maakte. (1-2) Een furieus aanvallend en storend D1 ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks de kansen die we kregen werd deze niet gemaakt en een oude voetbalwet werd waarheid. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. In de 39e en 40 minuut maakte Steenbergen de 1-3 en 1-4. Toch bleef de D1 met goed voetbal de combinatie zoeken. In de 57e min. besliste de scheidsrechter voor een penalty. Deze werd binnenkant paal geschoten en de terugkomende bal werd door Jop ingeschoten.(2-4) Helaas hierna weer gelijk een tegentreffer waardoor de wedstrijd beslist leek te zijn. Het was echter Stef die in de laatste minuut met een kopbal de 3-5 scoorde. Vandaag weer de complimenten van de tegenstander voor het vertoonde spel, maar ook weer geen punten. Deze werden helaas meegenomen naar Steenbergen. Desondanks moeten we niet bij de pakken gaan neerzitten en vertrouwen blijven houden in eigen kunnen. Op basis van het combinatie spel van de laatste wedstrijden is het moment niet ver weg dat wij met de overwinning naar huis gaan. Kop op, mondje dicht en laat de voeten spreken met iets meer passie en strijdlust.