Madese Boys JO13-1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

23 februari 2013 10:15

Verlies voor D1
Na de goede oefenwedstrijd van vorige week tegen ASWH stond op deze vroege,  ijskoude zaterdagochtend de competitiewedstrijd uit tegen Roosendaal op het programma. Hoewel we de thuiswedstrijd nog met 2-0 hadden gewonnen, heeft Roosendaal laten zien dat het een tegenstander is om rekening mee te houden. Ze staan namelijk 2e op de ranglijst. Vandaag weer een wedstrijd op kunstgras. In het begin was het dan ook even wennen voor onze jongens en meiden, maar toch pakten we de wedstrijd goed op. Nadat de eerste 10 minuten gelijk opgingen, waarbij we zelfs de kans hadden om op 0-1 te komen, was het Roosendaal dat uit een corner met een mooie kopbal op een 1-0 voorsprong kwam. Direct na de aftrap nam de D1 initiatief om druk te zetten, maar door balverlies voorin en onoplettendheid op het middenveld kon Roosendaal over rechts aanvallen en de 2-0 scoren. Een domper voor de niet slecht spelende D1. Toch lieten we de koppies niet hangen en probeerden een gaatje te vinden om de aansluitingstreffer te scoren. Het was echter Roosendaal dat door een mooie aanval weer in de 16 meter kwam. De rechtsbuiten van Roosendaal kreeg op inzet tot drie keer toe de gelegenheid om aan te leggen waarna hij de 3-0 scoorde. Dit was ook de ruststand. In de rust even bijkomen van de vrieskou en oppeppende woorden van Gerard over het vertoonde spel. Want qua spel waren we niet veel slechter dan Roosendaal, echter de inzet en vechtlust van hun gehele team zorgde ervoor dat wij constant achter de feiten aanliepen. Na rust een beter spelende D1. Qua veldspel en inzet waren we de gelijke, zo niet de betere, van Roosendaal. Hierbij waren een aantal prachtige aanvallen welke vanaf achteruit werden opgezet. Helaas leidde dit niet tot doelpunten. Het moet gezegd dat ook Roosendaal in de 2e helft liet zien waarom ze bovenin meedraaien. Want in de 45e minuut scoorden ze weer op inzet en uitgekookte wijze de 4-0. Kort voor tijd leek het er op dat de D1 loon naar werken zou krijgen, maar een perfect gegeven voorzet werd zowat op de doellijn nog overgeschoten. Een verdiende 4-0 overwinning voor Roosendaal. Vandaag een meer dan leerzame wedstrijd waarin weer duidelijk is geworden dat we toch echt met zijn elven met volle inzet, slim en geconcentreerd moeten spelen willen we tegen dergelijke tegenstanders een vuist kunnen maken. Waar we vorige week tegen ASWH nog veel ruimte kregen, en daardoor zelf de betere ploeg konden zijn, werden we vandaag afgestraft door een goed voetballend, maar vooral, feller, slimmer en effectiever spelend Roosendaal. Toch ook de complimenten aan het team dat zeker in de 2e helft bij vlagen verzorgd voetbal liet zien, waarbij het zichtbaar is dat alle spelers/sters een goede ontwikkeling doormaken t.o.v. de seizoenstart. Daarom kunnen we met opgeheven hoofd naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen Steenbergen.