Gilze D1

0 - 1

Madese Boys JO13-1

12 januari 2013 11:30

Na een korte winsterstop waarin we een leuke indoorsoccer activiteit hebben gehad en de meesten hebben meegedaan aan het MB zaalvoetbaltoernooi, vandaag weer een gewone wedstrijd. Op een prachtig nieuw complex moesten we op één van de kunstgrasvelden aantreden voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Gilze D1. Een ploeg die zijn wedstrijden goed meedraait in de eerste klasse. Nadat beide ploegen elkaar de hand hadden geschud, en de scheidsrechter zijn eerste fluitsignaal had gegeven, kon er worden gestart met de eerste helft. We startten onwennig en het spel was ook wat aan de rommelige kant. Of dit nu aan de lage temperatuur, het kunstgrasveld of de toch wel strenge scheidsrechter lag weten we niet.  Overigens kwam Gilze ook moeilijk in de wedstrijd, waardoor er veel op het middenveld werd gestreden. Geleidelijk aan pikten we de wedstrijd op en kwamen we wat beter in het spel. Dit resulteerde in de 20e minuut tot de eerste doelkans van de D1 (en de wedstrijd), die helaas door Grish werd overgeschoten. Gilze kreeg wat meer moeite met ons spel en de druk op hun goal werd iets groter. In de 24e minuut was het wel raak. Goed storen van Marije bij de uittrap van de keeper bracht Stef in balbezit, die de 0-1 scoorde. Dit was ook de ruststand. Na de rust een sterk startend Gilze die onze verdediging gelijk met een paar mooie aanvallen onder druk zette. Hieruit kwamen ze één keer gevaarlijk dicht bij de goal, maar de solide spelende achterhoede voorkwam dat de gelijkmaker gescoord werd. Toch kon Gilze niet doordrukken en kregen we weer overwicht in de wedstrijd. Dit leidde tot een viertal doelkansen waarvan er één zeker had moeten zitten. Helaas ontbreekt het nog een beetje aan het zogenaamde “killersinstinct” waardoor het 0-1 bleef en we de eerste winstpartij van 2013 kunnen noteren. Als de vorst geen roet in het eten gooit spelen we volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen RBC. Hier hebben we net voor de winterstop thuis met 0-1 van verloren. Omdat RBC toen op basis van passie en strijd de 0-1 er wist uit te slepen weten we wat ons te doen staat. Succes!