RJO WillemII/RKC D2 - Madese Boys JO13-1

Madese Boys JO13-1

22 november 2012 18:45

Willem II/RKC D2 - Madese Boys D1

Mooie voetbalervaring voor D1.

Op deze doordeweekse avond moesten we richting Waalwijk voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen WillemII/RKC D2. Voor onze spelers/sters een mooie uitdaging om de strijd aan te gaan met een team van een BVO. Daarnaast spelen in dit team de oud Madese Boys spelers Nigel Langras en Feiko v.d. Velde, tevens oud teamgenoten van de meesten uit ons team.   In de voorbespreking werd afgesproken dat de spelers/sters zich niet te nerveus moesten maken omdat we nu ineens dicht bij het Mandemakers Stadion moesten voetballen en dat we zouden proberen te voetballen zoals we altijd proberen te doen.

Na het eerste fluitsignaal was het de D1 die gelijk het initiatief nam. RKC leek wat overrompeld want in de 3e min. was het Jovano die 0-1 scoorde. Ook hierna konden we goed mee met het sterk spelend RKC. In de 13e min. scoorden zij echter uit een prachtige aanval de 1-1. Na 20 min. kantelde de wedstrijd. RKC nam het initiatief over en had het meeste balbezit. Hierdoor scoorden zij in de 26 e min. 2-1 en in de 28e min. 3-1 wat ook de ruststand was.   In de rust alleen maar complimenten en de boodschap om te blijven voetballen zoals we in de 1 e helft hadden gedaan. RKC had echter andere plannen.  Mede doordat onze spelers onvoldoende bij de les waren stonden we binnen 10 minuten met 6-1 achter. In de 15e min. wist Stef nog 6-2 te scoren waarna RKC nog naar 8-2 uitliep.   Vandaag een wedstrijd met een geflatteerde einduitslag. Daar waar wij de eerste 20 minuten met goed voetbal konden meekomen met RKC lieten zij duidelijk zien in staat te zijn om de benodigde discipline en geconcentreerdheid bijna een gehele wedstrijd vol te houden. Buiten de individuele kwaliteiten van de spelers pakken zij hier toch het grootste gedeelte van de winst. Daarnaast was het leuk om te zien dat Nigel en Feiko het erg goed doen. Wij wensen hen dan ook veel succes met hun voetbalopleiding bij WillemII/RKC.