3 - 2

Madese Boys JO13-1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

16 maart 2013 11:00

D1 kan net niet stunten tegen RBC Na de geweldige wedstrijd van vorige week tegen Boeimeer moesten we vandaag aantreden tegen RBC. De ploeg in vorm die meedoet voor de titel. Tijdens de voorbespreking werden de puntjes weer op de i gezet en werd de spelers/sters voorgehouden dat we gezien het spel van de afgelopen weken hier weleens zouden kunnen gaan stunten. Zeker gezien het feit dat de achterhoede van RBC de achilleshiel van dit team is, en we thuis ook maar net met 1-0 verloren hadden. Op het troosteloze complex in Wouwse Plantage gingen we voortvarend van start en zetten RBC goed onder druk. RBC kon geen vuist maken tegen het spel van de D1 en we kwamen in de 6e min. op een verdiende 0-1 voorsprong door het 11e doelpunt van Stef. De verdere gehele 1e helft ging de wedstrijd gelijk op, waarbij de D1 in de laatste 10 minuten niet meer aan aanvallen toekwam en RBC nog een tweetal kansen kreeg. Hierdoor gingen we met een 0-1 voorsprong rusten. In de rust werd aangehaald dat we met de volle concentratie zouden moeten starten aan de 2e helft, omdat de verwachting was dat RBC furieus uit de startblokken zou komen. Daarnaast de complimenten voor de werklust en de aanwijzing om proberen meer rust aan de bal te hebben. Het leek er op dat de boodschap goed werd opgepakt want direct na rust een uitstekende gelegenheid voor de D1 om op 0-2 te komen. Deze kans werd echter gemist. Kort hierna een inworp voor RBC op de helft van de D1, waarbij door onze spelers niet goed werd opgelet, en RBC de 1-1 kon scoren. Hierdoor waren we even van slag en RBC profiteerde hier 3 min. later goed van en maakte de 2-1. Het leek er op dat RBC over de D1 heen zou walsen, maar in de 12e min. was het Grish die doorzette en de 2-2 scoorde. De vreugde van deze aansluitingstreffer was maar van korte duur want in dezelfde minuut scoorde RBC 3-2. In het verdere verloop van de 2e helft ging het redelijk gelijk op waarbij RBC iets gevaarlijker was. Er vielen echter geen doelpunten meer waardoor RBC deze wedstrijd met 3-2 won.