Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

2 december 2012 14:30

Scheidsrechter

Zwan (Sr.), P. van der

In de thuiswedstrijd tegen Waspik startte Madese Boys sterk en was gedurende 20 minuten de bovenliggende partij zonder dat er echte grote doelkansen te noteren vielen. Na deze sterke fase werd er gas terug genomen en werden de bezoekers sterker en hadden zelfs een kwartier lang een licht veldoverwicht. In deze fase moest Richard Bouwens eenmaal al zijn kunnen tonen om Waspik van een voorsprong af te houden. De laatste 10 minuten van de 1e helft waren weer voor de Madenaren en hier moest de Waspik doelman tot tweemaal toe zijn niet geringe kwaliteiten ten toon spreiden om een Madese treffer te voorkomen. De eerste 10 minuten van de 2e helft waren niet van zo´n hoog niveau maar daarna werd het een wedstrijd om van te smullen met aanvallend voetbal van beide kanten, niet altijd hoogstaand maar wel altijd spannend en ook kansen voor beide teams. De betere kansen waren echter voor de rood witten. Na nog 2 keer een zeker lijkend Madese Boys doelpunt te hebben voorkomen liet de Waspik doelman een onschuldig schot los en Dennis Marijnissen was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Lang konden de gastheren niet profiteren van deze voorsprong want na een vrije trap voor de Madenaren op de rand van de vijandelijke zestien, die door Jan van der Ven in de muur werd geschoten counterden de bezoekers blits snel naar de gelijkmaker. De rood witten stroopten nogmaals de mouwen op en de bezoekers werden achteruit gedrongen. Dit veldoverwicht leverde nog enkele uitgelezen doelkansen op maar uitstekend keeperswerk voorkwam de voorsprong. Zo bleef het 1/1 in een wedstrijd waar voor Madese Boys toch wel wat uit te halen was geweest.