TVC Breda F1

F-Pupillen, F1, Hoofdklasse D

1 december 2012 9:00

Madese Boys F1-TVC F1

Vandaag een “makkelijke” thuiswedstrijd tegen TVC Breda, althans dat waren de gedachtes van de spelers uit Made. De coach probeert het ze duidelijk maken dat het gewoon weer een geduchte tegenstander is die uitkomt in deze zware hoofdklasse competitie. 9:00 en TVC trapt de eerste bal af, Made zet uitermate goed druk op de tegenstander en is al heel snel verschillende keren gevaarlijk. Voorsprong blijft niet uit doordat een corner perfect hoog voor de goal wordt geschopt, Stef kan hem er voortreffelijk inknikken en Made staat dus voor 1-0. Made is prima aan het spelen, balbezit is voortreffelijk en TVC wordt eigenlijk een beetje onder de grasmat geschoven. Zoveel kansen hebben we nog nooit gehad en erg jammer dat het niet beter uitgespeeld wordt door onze voorhoedespelers. Gelukkig komen we op 2-0 voorsprong doordat Douwe een losgelaten bal van de keeper mooi in kan tikken. Helaas blijft het in de eerste helft bij deze magere voorsprong, als alle kansen benut waren had het zomaar vijf/zes nul kunnen staan….maar goed ook dat hoort erbij.

In de rust tracht de coach duidelijk te maken dat het in de laatste fase van de eerste helft fout dreigt te gaan doordat er te makkelijk gedacht wordt, terugzakken als het nodig is wordt te laat gedaan en in de één op één duels wordt er ook erg weinig meer gewonnen.

Tweede helft start en TVC komt nu sterk uit de startblokken. Verdedigend wordt Made veel te makkelijk uitgespeeld en zuivere doelkansen voor Made blijven uit doordat voor eigen succes gegaan wordt in plaats van de bal even terug te leggen zodat een andere speler hem er voor 100% in kan schieten. TVC komt zelfs terug naar 2-2 gelijk, dit zou niet mogen gebeuren. Helaas weet Made het niet te herpakken en blijft rommelig spel geven, TVC heeft zelfs de winst op de schoen, maar doordat Joep (de gehele wedstrijd trouwens) zichzelf tot het uiterste drijft kan hij nog net met het puntje van zijn schoen de bal naast de paal tikken. Eindstand 2-2.