Halsteren D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

1 december 2012 12:30

Doelpuntloos gelijkspel D1

Na de ongelukkige en onverdiende nederlaag van vorige week tegen Boeimeer in de laatste seconde, stond nu de 3e opeenvolgende thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Halsteren tegen wie we de eerste wedstrijd van de competitie een zwaarbevochten 2-3 overwinning hadden behaald. Zonder Arnoud en Stef, Rich en Joost die later aansloten nadat ze met de D2 hadden gespeeld verschenen we aan de start. Vooraf was besproken hoe we zouden gaan spelen en dat vrijkomen en doorbewegen weer belangrijk zou zijn, net als storende aanvallers tijdens de opbouw van de tegenstander.De eerste helft was rommelig van 2 kanten, waarbij zowel Madese Boys en Halsteren elkaar in evenwicht hielden met veel middenveld spel. Halsteren kon geen echte kansen afdwingen, terwijl ook Madese Boys maar een paar keer in scoringspositie kwam. Zo was er een gevaarlijke corner waarbij we afwachtend stonden te kijken i.p.v. de bal “binnen te prikken”. Net voor rust kon Thymo alleen op de keeper af, maar schoot ongelukkig naast. Wat ook weer opviel was de fysiek sterke verdedigers van de tegenpartij makkelijk mochten opbouwen, waarbij onze aanvallers zich (te) makkelijk lieten uitspelen. Dat was ook de boodschap in de rust, aanvallers zijn de eerste verdedigers als de tegenstander de bal heeft om het middenveld en verdediging te ontlasten.Met Joost, Rick en Stef i.p.v. Jovano, Thymo en Roeslan hoopten we daar in de 2e helft verandering in te brengen. De beginfase van de 2e helft leek het er even op dat Madese Boys het heft in handen zou nemen, maar na 10 minuten was er weer een gelijk opgaande strijd. Veel middenveldspel en nauwelijks kansen voor beide doelen. Ook werd er bij balbezit te slordig gespeeld om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen. Jill, Mila en Jop werden nog gewisseld tijdens de 2e helft maar het spelbeeld bleef gelijk. Een vlammend afstandschot van Halsteren werd door Sebastiaan onschadelijk gemaakt en Jovano leek na een passje van Thymo de winnende treffer op zijn schoen te hebben, maar ook hier redde de keeper. De wedstrijd eindigde met dezelfde stand als bij het begin 0-0 en daarmee de eerste wedstrijd zonder Madese Boys goals. Een gelijk opgaande wedstrijd met een terechte einduitslag tussen 2 aan elkaar gewaagde teams. Naast de nodige slordigheden in ons spel, was ook de “tamme” houding van Madese Boys in de duels vandaag opvallend. (of waren het de schaatspijntjes ?) Dat zullen we moeten oppakken om de dubbele confrontatie tegen RBC D1 aan te gaan, voordat de winterstop aanbreekt. Veel succes !