2 - 3

Madese Boys JO9-1

F-Pupillen, F1, Hoofdklasse D

24 november 2012 8:30

TVC F1-Madese Boys F1 Jemig wat ging de wekker zaterdagochtend vroeg af, om 7:30 verzamelen omdat we om 8:30 al moesten aftrappen in de uitwedstrijd tegen TVC Breda. Daarbij ook nog het feit dat Sinterklaas op bezoek is geweest in de kantine van Madese Boys vrijdagavond (laat naar bed geweest dus). Al met al niet echt een positief uitgangspunt voor de Boys. Maar goed ook na een feestaktiviteit moeten de spelers van de F1 natuurlijk gewoon kunnen spelen. De aftrap is precies volgens schema en Made heeft er duidelijk zin in. De eerste 10 minuten is Made echt de bovenliggende partij en weet keer op keer gevaarlijk voor het doel te komen. Zelfs 1x met drie voetballers alleen voor de keeper…..100% score zou je zeggen, helaas de speler kiest voor zichzelf en speelt op de keeper. Als je niet scoort kun je niet winnen zegt Mc Laren van FC Twente en gelijk heeft hij, TVC komt op voorsprong doordat een tweetal spelers van TVC veel te vrij worden gelaten. We gaan dus rusten met een 1-0 achterstand. In de rust blijven we op het veld en er we wisselen van keeper. Nogmaals wordt de nadruk gelegd op de posities (dat de rechtsbuiten niet op de plek van linksback moet gaan lopen). Ook wordt er naar de mening van de coaches veel te makkelijk gedacht door de spelers en het zal tijd worden dat ze gaan “knokken” om de wedstrijd naar hun toe te trekken. Zo te zien hebben de spelers dit in de oren geknoopt, nu wordt er meer gevochten voor de bal. Op gelijke hoogte volgt al snel doordat na een gerommel voor de goal en na een aantal salvo’s op de goal stef hem toch net buiten het bereik van de verdedigers weet te tikken voor de voet van Douwe die hem tegen de touwen rost 1-1. Op voorsprong komen we zelfs doordat Tomas de bal met een echt een beheerst “stiftje over de keeper weet te krijgen 1-2. TVC pakt weer een doelpuntje mee doordat Made niet goed staat op te letten en er een paar spelers “op slot staan”….op de voorvoetjes is de bedoeling en altijd de bal kunnen verwachten is iets wat wel 100 x gezegd is tijdens trainingen en wedstrijden het staat nu dus 2-2. Made is wel beter in het spel en individuele krachten en na een serie van zo’n 6-7 corners (die overigens allemaal perfect genomen worden door Job) wordt er eindelijk de winnende treffer gemaakt. Stef kan de bal na een schot vanaf de tweede lijn net van richting veranderen zodat hij binnen de palen beland 2-3. Een paar minuten later is het einde wedstrijd en viert onze F1 een uitbundig feestje.

E5 verslaat koploper Dongen Met weinig zicht door de mist gingen we vol goede moed van start. Wij wilden laten zien dat we niet minder zijn dan de koploper. De wedstrijd ging goed tegen elkaar op. Beide kregen goede kansen. Maar helaas Dongen opende de score. Door een omstreden bal omdat ze bij ons dachten dat hij uit was. Maar op de lijn is de bal nog steeds in. In de rust vertelden we tegen elkaar dat we niet minder zijn en dat we dit potje niet hoeven te verliezen . Maar Dongen sloeg weer toe: 0-2. Direct daarna kwam ons antwoord. Rick scoorde 1-2. Dongen was aangeslagen. Wij gingen daar van profiteren. Er kwam meer inzet en we kwamen op 2-2. Joep had zoiets van nu gaan we voor de over winning en gooide al zijn krachten in de strijd. Ging mee naar voren en scoorde de 3-2. Jongens nu verdedigen en vast zien te houden. Dongen gaf de moed niet op en scoorde weer de gelijkmaker. Nog 5 minuten te gaan. We gingen vol de strijd aan en Rick maakte de verdediging bij Dongen helemaal gek. Ze waren achterin bang van ons. Ze bleven constant met 3 man achterin. En het lukte: 4-3 door Rick.  Einde wedstrijd. Dit viel Dongen tegen. Ze dachten vandaag kampioen te worden. Jongens; Luuk B, Joep, Remco, Niels, Wietze, Pim, Menno, Rick, Thijs en Luuk vd M: Goed gevoetbald!