2 - 4

Madese Boys JO9-1

3 november 2012 11:15

Sarto - Madese Boys F1
Deze druilerige zaterdagochtend werd gevuld door een vriendschappelijk potje op het mooie bosrijke sportcomplex van RKSV Sarto te Tilburg.Dat het geen eenvoudige pot zou gaan worden wisten de coaches al. De tegenstander staat strak bovenaan in hun competitie, weliswaar 1 treetje lager dan Madese boys F1 maar als we de standen mogen geloven is het een team wat in de hoofdklasse zeker niet zou misstaan. De match wordt gespeeld op een kunstgrasveld waar onze jongens niet aan gewend zijn. Maar goed Made mag aftrappen en het vermoeden van de coaches blijkt juist…Sarto komt goed uit de startblokken en laat zien waarom ze bovenaan staan. Sarto tikt goed en zoekt prima de ruimte op het veld en maakt het spel goed “groot”. Made echter heeft een prima inzet en komt op voorsprong doordat Jop Lucas wegstuurt met een diepe pass. Lucas bewaart de kalmte en geeft de bal uitstekend voor de goal op Tomas die hem goed inschiet 0-1. Daarna begint op te vallen dat Made erg makkelijk van de bal af wordt gezet en dat er praktisch geen enkel duel wordt gewonnen. Toch laten ze een goede actie zien een paar minuten voor rust. We komen op 0-2 doordat Bart een goeie pass geeft op Job die de bal netjes langs de keeper schuift . Het is rust en we draaien snel door naar de andere kant na een heel kort praatje van Bart. Sarto trapt af en is er op uit om terug in de wedstrijd te komen, vrij snel na de aftrap is het alweer 1-2. Mede doordat er teveel spelers van Made voorin blijven hangen en veel te traag omschakelen van aanval naar verdedigen. Sarto komt zelfs op 2-2 omdat er te makkelijk wordt omgegaan met “uitverdedigen”, telkens wordt de bal maar zonder te kijken naar voor gespeeld, met het gevolg dat de tegenstander steeds erg makkelijk weer in balbezit komt. Made schrikt hiervan en nu eindelijk gaan ze laten zien dat ze toch echt in de hoofdklasse thuis horen. Balbezit is beter, passes gaan goed nu en we worden feller in de duels. Hierop heeft Sarto geen antwoord en we komen weer op voorsprong doordat Marnik links op het middenveld de bal kan onderscheppen en er vandoor gaat in zijn eentje op de goal af. De laatste sluitpost passeert hij prima en het staat 2-3. Kort daarop krijgt Douwe een vrije trap op een mooie plek, schuin voor de goal op een metertje of vijftien. Hij schiet ineens en met een mooie boog gaat de bal over de keeper 4-2. Made blijft goed druk zetten en speelt voornamelijk op de helft van Sarto, maar komt niet meer aan scoren toe, eindstand dus 2-4 in het voordeel van Made F1. De penaltyreeks wordt door Stef uitermate goed afgewerkt, hij heeft ze allemaal tegengehouden. Jongens van de F1, vandaag goed gespeeld met de opmerking van ons dat er hard gewerkt moet worden aan het balbezit. Hier wordt te slordig mee omgesprongen, dus gaan we zeker op trainen. Verder hebben jullie vandaag laten zien dat er met vlagen echt prima gespeeld wordt, hou dit vol en bouw dit uit naar de komende wedstrijden in onze eigen competitie” HOOFDKLASSE D”.