1 - 0

Sarto F1

F-Pupillen, F1, Hoofdklasse D

17 november 2012 9:00

Koud, miezerig en druilerig deze zaterdagochtend op de velden van Madese Boys. De F1 blijft deze keer wat langer in het kleedlokaal en bespreken wat uitgebreider dan normaal hun posities. De jongens moeten daarna toch echt het hoofdveld op om aan hun warming up te gaan beginnen. Iets over negen start de wedstrijd en mijn hemel wat laat de Madese F1 een prachtig spel zien. Marnik staat op goal met daarvoor de twee “backs” van vandaag Joep en Sven. Bart is er vandaag helaas niet bij. Hij is een korte vakantie aan het vieren. Daarvoor staat op het middenveld Stef met een” linksbuiten” Tomas en een “rechtsbuiten” Douwe. Voorin de punt van de aanval “spits” Lucas. De opbouw vanuit achter gaat vandaag prima en keer op keer kan Stef door goed aanspelen van Joep of Sven de voorhoede op een perfecte manier bereiken. Onze middenvelder speelt dan ook de beste wedstrijd ooit. Het is vreemd dat we pas in de allerlaatste minuut op voorsprong komen. Job kan een afgeketste doelpoging met een schuiver in het doel krijgen 1-0.

Daarna is het rustsignaal en de boys zoeken de kleedlokalen op. In de rust worden er veel complimenten gegeven aan het team door de coaches (misschien te veel?). De tweede helft start en na een beker drinken hebben de boys er weer zin in. De eerste 5 minuten van de tweede helft gaan nog goed maar dan komt toch echt de klad erin. Rommelig paniekvoetbal en de doorgesproken posities worden door de spelers aan de laars gelapt. Sarto ruikt dus een gelijkmaker en zet op een prima wijze ontzettend veel druk op de Boys. Made komt er nog wel enkele malen goed uit en een schot van Stef van afstand raakt binnenkant paal en gaat dus net niet in het doel. Een ruimere voorsprong zit er dus niet in. In de slotfase van de wedstrijd (het is eigenlijk al tijd) is Sarto zeer gevaarlijk voor het doel en de scheidsrechter kan niet affluiten omdat er constant aangevallen wordt. Twee corners op rij en de tweede corner wordt goed genomen…schot op doel van dichtbij en oei oei consternatie alom, de tegenpartij vindt dat hij over de lijn is, de thuisspelers vinden van niet. De scheidsrechter heeft het niet gezien en kent dus geen doelpunt toe. Boze reacties van het uitpubliek en lovende woorden van het thuispubliek.

De tijd zit erop en eindelijk gaat het eindsignaal, de penalty’s worden genomen en met gepaste rust vertrekt de Madese Boys F1 naar de kleedkamer waar lekker gefeest wordt op de eerste overwinning in deze hoofdklasse.

Jongens deze week is er prima getraind, passes gingen deze wedstrijd echt perfect en de gehele eerste helft was Made echt de bovenliggende partij. De tweede helft echter ging niet goed. Dat had zeker beter gekund, een wedstrijd bestaat uit 2x 20 minuten hou hier rekening mee. Dinsdag gaan we weer verder met smeden aan het voetbal van MADESE BOYS F1.