Madese Boys JO9-1

F-Pupillen, F1, Hoofdklasse D

10 november 2012 9:45

Zigo F1-Madese Boys F1

Zaterdag 10 november, na een nipt verlies in de slotfase van de wedstrijd tegen dongen en een gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Sarto is het vandaag weer bikkelen geblazen in de uitwedstrijd tegen Zigo F1. Vandaag speelt de F1 wederom op een kunstgrasveld waar de bal super snel op rolt. De spelers hebben niet aan het kunstgras kunnen wennen omdat het veld bezet was door een wedstrijd en we hebben ingespeeld op gewoon gras. Dit was in de beginfase van de wedstrijd dan ook goed te merken, steeds waren de spelers niet op tijd als er een bal werd gespeeld en werden de meest eenvoudige ballen gewoon gemist (of was het misschien toch te laat geworden gisterenavond? Doordat er te makkelijk balverlies wordt geleden komt Zigo dan ook op een voorsprong 1-0. Nu wordt Made wakker en te zien is dat er nu wel goed gespeeld wordt. En met een verdiende corner is het dan ook RAAK!! Door een afgeketste bal kan Stef deze goed in de touwen knallen met “buitenkant voetje” 1-1.

2e helft begint en Bart heeft met Tomas geruild van positie in het doel. Tomas die overigens een prima 1e helft voetbalde gaat nu in de goal.

De tweede helft creëert Made veel kansen, keer op keer onderschept Marnik de bal en kan hem ook soms goed doorspelen. Helaas mislukt het ook enkele keren maar te zien is dat het idee erachter klopt. Made krijgt een vrije trap mee en  is het een wonder dat de bal niet over de lijn rolt, Lucas trapt tegen de lat waarna de bal in binnen de “16” valt daarna, in een scrimmage voor het doel wordt een keer of 4 uitgehaald maar steeds ketst de bal weg tegen een Zigo speler/keeper, het is net alsof de bal er echt niet in wil. Daarna heeft Job een uitgespeelde kans die hij net niet kan benutten en Joep wordt samen met Lucas vrij gezet voor de keeper, Joep kan ook deze kans niet benutten waardoor de stand 1-1 blijft. De slotfase is super spannend en Made krijgt de bal steeds niet goed weg voor het eigen doel waardoor Zigo flink druk uitoefent op de Madese verdediging, echter Sven is inmiddels ook wakker genoeg om ervoor te zorgen samen met Bart dat de bal niet voorbij de laatste linies gespeeld wordt.

Heren spelers van de Madese boys F1, vandaag een verdiend puntje gehaald in Tilburg. Het puntje is behaald doordat jullie steeds meer gaan “voetballen” en de passes steeds vaker goed uitgevoerd worden. Het gaat nog niet 100% en daarom verwacht ik van jullie dat we kei en kei hard gaan trainen om dit met z’n allen onder de knie te krijgen. Tot Dinsdag!