D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

10 november 2012 10:00

D1 neemt ondanks verlies revanche op zichzelf

Vandaag moesten we aantreden tegen Internos in Etten-Leur. Een ploeg waar we in de voorbereiding ook al tegen hadden gespeeld en die net als de D1 op dit moment in de middenmoot van de ranglijst staat.

In de wedstrijdbespreking werd nog maar eens aangehaald dat de povere resultaten van de laatste weken vooral veroorzaakt werden door een gebrek aan inzet en wedstrijdbeleving bij een aantal spelers. De voortekenen dat het daar vandaag niet aan zou ontbreken waren goed. Direct na de aftrap werd er druk op Internos gezet en binnen 30 sec. werd door Stef de 0-1 gescoord. Hierna ontspon zich een leuke 1e helft waarbij Internos toch het betere van het spel liet zien. Daardoor kregen zij een viertal opgelegde kansen maar wisten hieruit niet te scoren omdat ze het vizier niet op scherp hadden of omdat Sebastiaan zijn doel schoon hield. De D1 had ook nog een kans op de 2-0 maar ook deze ging er niet in, waardoor we met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

In het begin van de 2e helft een sterkere D1. Toch waren we niet in staat om de 0-2 te scoren wat ook de verdienste was van Internos. Door een moment van verslapping van onze voorhoede kon in de 9e min. de rechtsback van Internos ongehinderd op komen en met een strakke pass dwars door de D1 verdediging de linksbuiten bereiken. Deze scoorde met een mooi doelpunt de 1-1. Na de gelijkmaker bleef de D1 karakter tonen en hard voor elkaar werken. In deze fase van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide ploegen. Toch was het Internos dat in de 16e min. de 2-1 wist te scoren door een misverstand in de D1 verdediging. De D1 behield de rest van de 2e helft op basis van inzet uitzicht op de gelijkmaker. Helaas werd deze niet meer gescoord waardoor Internos na het laatste fluitsignaal de 2-1 winst kon gaan vieren. Vandaag hadden we weer een tegenstander die beter bewoog zonder bal, daardoor beter in de combinatie was en de winst hebben gepakt.

Toch de complimenten aan het team voor de inzet en werklust die in deze wedstrijd is getoond. Hiermee hebben we in ieder geval op onszelf revanche genomen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Als we dit kunnen vasthouden en ook nog wat vooruitgang kunnen boeken op vooracties, vrijlopen en combinatiespel hebben we grote kans om de lijn naar boven weer in te zetten. Zeker omdat we na zes van de acht wedstrijden uit te hebben gespeeld, de komende drie competitie wedstrijden thuis zullen spelen.