Madese Boys JO13-1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

3 november 2012 10:30

D1 op alle fronten afgetroefd door hekkensluiter Alliance
Na het 1-1 gelijke spel van vorige week tegen koploper Kloetinge en de nipte bekernederlaag van woensdag tegen het sterke VOAB mochten we vandaag aantreden tegen hekkensluiter Alliance . Met als voorbeeld de bekerwedstrijd NAC-HBS en onze eigen wedstrijd tegen Beek Vooruit van een paar weken geleden, werd er alles aan gedaan om onderschatting voor te blijven. "Makkies vooraf bestaan niet" is een voetbal gezegde dat hierbij werd benadrukt. In de hoop dat dit zou worden opgenomen werd er in een regenachtig Roosendaal afgetrapt. Blijkbaar waren de waarschuwingen vooraf niet blijven hangen bij de spelers/sters. Door een ongekend slap begin stond de D1 binnen 10 minuten op een 2-0 achterstand.......en daarmee hadden we de gretige en felle tegenstander in het zadel geholpen. Elk duel ging op inzet verloren en ook het positie spel was niet best. Ondanks dat kregen we toch nog onze kansen. Thymo had pech toen zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld in ketste, waarna de geblesseerde Alliance keeper zich moest laten vervangen. De aansluitingstreffer kwam er toch ondanks het matige veldspel en kwam van de voet van Jovano na een goede voorzet vanaf rechts. Dat was ook de ruststand. In de rust zat iedereen er beteuterd bij want waarschuwingen voor gemakzucht vooraf hadden helaas niet geholpen. Om dan nog een wedstrijd te laten kantelen is erg moeilijk. We spraken af dat we de eerste 10 minuten na rust zouden spelen alsof het de 10 laatste minuten zouden zijn, om zo snel mogelijk iets te forceren. Echter Alliance rook een onverwachts succesje en speelde ook na rust vol overgave waardoor zij  redelijk eenvoudig op de been bleven. Na een gemiste kans op 2-2 viel uit de tegenaanval de 3-1 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Dat 2 minuten voor tijd de 3-2 nog uit de kluts viel was voor de statistieken. Al was er in de laatste seconde nog een corner die maar net voorlangs ging. Een gelijkspel had eerlijk gezegd ook niet terecht en verdiend geweest, gezien ons matige spel. Als het een keer niet loopt zoals je wilt moet je altijd terug kunnen vallen op inzet en werklust om dat te kunnen compenseren. Alliance liet daarvan vandaag het juiste voorbeeld zien en ging met blije (en bezwete) koppies het veld af. Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen, en daarom deed deze "Alliance kei" vandaag extra pijn. Na Beek Vooruit uit (1-1) nu weer onnodig punten laten liggen. I.p.v. vooraf aannemen dat makkies niet bestaan en je daarop in te stellen  (inclusief warming up !) heeft de D1 voor de 2e keer zelf mogen ervaren hoe dat in de praktijk werkt. Een wijze les en ervaring waarmee we ons voordeel kunnen doen de rest van het seizoen. Hoort bij het leerproces. Inzet is niet alleen duels aangaan en ballen veroveren, maar ook de wil om echt vrij te lopen en los te komen van tegenstanders, door te bewegen na een pass , om te schakelen bij balverlies en echt tot de bodem te gaan door alles te geven wat in je zit. Daarin schoten we vandaag te kort, met Bram als een van de weinige lichtpuntjes.