Kloetinge D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

27 oktober 2012 12:30

D1 - Kloetinge D1
Na de goede prestaties van afgelopen week op het VTT Toernooi en in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Unitas vandaag de competitiewedstrijd thuis tegen koploper Kloetinge. Een mooie kans om het ietwat teleurstellende gelijkspel tegen Beek Vooruit recht te zetten. Met een herstelde Stef terug in het team werd er op het hoofdveld afgetrapt. Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. Toch was het Kloetinge dat in de 7e minuut een mooie aanval knap afrondde en 0-1 scoorde. De D1 ging niet bij de pakken neer zitten en liet tegen het sterk spelend Kloetinge zien waarom ze goed meedraaien in deze competitie. In de 11e minuut werd door Kloetinge een overtreding gemaakt in hun eigen strafschopgebied. Uit de toegekende penalty maakte Arnoud de 1-1. Na een periode met  op en neer golvend spel een aanval over rechts van de D1, waarna de bal door een kluts tussen de keeper en Thymo over de doellijn leek te gaan. Daar waar de D1 overtuigd was dat het een doelpunt was beslisten scheids- en grensrechter anders waardoor we met 1-1- gingen rusten. In de rust werden de spelers/sters van de D1 er op gewezen dat Kloetinge toch in staat was om de opbouw te verstoren door vroeg druk te zetten. Mede hierdoor en door iets te weinig handelingssnelheid van de D1 kwamen we telkens net iets te laat in de duels en bij afvallende ballen. Kloetinge liet ook na rust zien dat zij niet voor niets bovenaan staan. Met het betere van het veldspel zette zij de D1 onder druk. Echter door hard werken van de D1 spelers/sters werd er goed tegenstand geboden. Beide teams kregen nog de kans om te scoren. Eerst kwam Grish vrij voor de goal maar kreeg de bal niet langs de keeper en een prachtige kopbal van Stef ging na de lat geraakt te hebben over. Daar tegenover stond een 100% kans van Kloetinge die echter maar net naast ging. Hierdoor bleef het terecht 1-1 in deze gelijk opgaande wedstrijd. Een compliment aan deze twee prima spelende teams die lieten zien dat je ook met sportief voetbal mooie wedstrijden kan spelen. Woensdag volgt de bekerwedstrijd thuis tegen VOAB waarna we zaterdag voor de competitie uit spelen tegen Alliance uit Roosendaal.