95'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

28 oktober 2012 14:30

Uitterhoeve, L.J.

Na een serie met mindere resultaten moest de thuiswedstrijd tegen Baardwijk worden gewonnen om mee te kunnen blijven doen om de bovenste plaatsen en de start van de Madenaren was veelbelovend. In de eerste 20 minuten kwamen de gasten uit Waalwijk er nauwelijks aan te pas, maar omdat twee 100% doelkansen door de rood witten niet werden benut, konden de bezoekers in de wedstrijd blijven. Na deze sterke start zakte het spelniveau en kreeg  Baardwijk wat meer aandeel in de partij. De wedstrijd was vanaf dat moment dan ook gelijk opgaand. Wel ontstonden er over en weer wat irritaties, mede door het “zuigen” van enkele Baardwijk spelers. Gescoord werd er niet en dus eindigde de eerste helft zoals hij was begonnen, 0-0.

Na de pauze een zelfde spelbeeld als het laatste deel van de 1e helft en was er eigenlijk van goed voetbal geen sprake meer en waren er van beide zijden geen echte doelkansen te noteren. Wel namen de irritaties toe en scheidsrechter Chakir had alle moeite om de zaak binnen goede lijnen te houden. Enkele minuten voor het verstrijken van de reguliere tijd mocht Nick den Reijer vanaf 20 meter van het Baardwijk doel een vrije trap nemen en zijn schot caramboleerde via de muur in de uiterste hoek. Diep in blessure tijd werd het zelfs nog 2-0 toen Elroy Boonstoppel een terecht toegekende strafschop onhoudbaar in de touwen knalde. Zo won Madese Boys deze enerverende pot ondanks dat het veldspel niet altijd even geweldig was, maar niemand maalde daarom want de 3 punten waren in de tas.