VOAB D1

D-Pupillen beker poule, D1, Groep 3 3

31 oktober 2012 19:30

Madese Boys D1 - VOAB D1 {Beker}

Op woensdagavond de bekerwedstrijd thuis tegen VOAB die ook uitkomen in de Hoofdklasse.

Zonder Marije, omdat die een selectieactiviteit had bij de KNVB, maar met Joost als vervanger gingen we starten aan deze wedstrijd.

Al snel na de aftrap was duidelijk dat VOAB een beweeglijk team was. Hoewel de D1 hier even aan moest wennen ging een groot deel van de 1e helft tegen elkaar op waarbij de D1 in de 9e min. eigenlijk had moeten scoren. Deze bal ging echter net naast. Ook VOAB kreeg enkele mooie kansen. Terwijl het er op leek of we met een gelijkspel zouden gaan rusten maakte VOAB  op slag van rust de 0-1.

Na de rust een beter spelend VOAB die lieten zien dat het bewegen zonder bal en het druk zetten ook onderdeel uitmaakt van het spelletje. Hierin schoot de D1 tekort waardoor we constant achter onze tegenstander aan liepen. De 0-2 bleef daardoor niet uit en viel in de 15e min. Even leek het erop dat VOAB over de D1 zou walsen en kreeg diverse opgelegde kansen. Maar door goed keeperswerk van Sebastiaan en door een goede verdediging werd dit voorkomen. Zoals vaak het geval met voetbal blijkt dan dat het balletje raar kan rollen.
In de 28e min. een prachtige actie van Joost over rechts die de bal panklaar legt voor Arnoud die de 1-2 scoorde.
Direct na de aftrap veroverde de D1 de bal van VOAB en weer is het Joost die op rechts in balbezit komt. Op een paar meter van het strafschopgebied besluit hij om uit te halen en de bal valt met een mooie boog over de keeper 2-2. De D1 viert deze gelijkmaker als een overwinning maar krijgt direct na de aftrap het deksel op hun neus door even niet bij de les te zijn. Een lange haal naar voren van VOAB kan door de linksbuiten worden aangenomen waarna hij ongehinderd de 2-3 kan schieten.
Heel zuur voor de D1 maar op basis van de 2e helft een verdiende overwinning voor VOAB.