2 - 3

Boeimeer D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

24 november 2012 12:30

D1 doet zichzelf tekort! Vandaag de 2e achtereenvolgende thuiswedstrijd voor de competitie. Tegenstander was Boeimeer waarvan we op het VTT Toernooi nog verloren hadden. In de voorbespreking werd door Gerard weer het belang uitgelegd van combinaties met vooracties en vrijlopen met versnelling. Met als voorbeeld de oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Willem II/RKC waarin we de eerste 20 minuten hebben laten zien dat we dit als team ook zo kunnen uitvoeren. Al snel na het 1e fluitsignaal bleek dat we de posities goed bezet hielden en de gemaakte afspraken nakwamen. Boeimeer liet zien dat ze gevaarlijk in de omschakeling waren door hun behendige middenvelders en snelle aanvallers. Het was Boeimeer die het eerst dicht bij een doelpoging kwamen via een corner. Daarna een 100% kans die door Jovano te wild werd ingeschoten waardoor de bal voorlangs ging. In de 10e minuut was het wel raak. Via een mooie aanval over rechts was het Thymo die beheerst afmaakte. Direct hierna een te korte terugspeelbal van de D1 waaruit Boeimeer eenvoudig 1-1 kon scoren. Ondanks dat we het betere van het spel hadden konden we dit niet omzetten in een doelpunt. Sterker nog. In de 20e minuut strafte Boeimeer weer een verdedigende fout van de D1 effectief af en scoorde de 1-2. Dit was ook de ruststand. In de rust complimenten aan het team voor de speelwijze. Daarnaast kregen enkele spelers weer de gebruikelijke instructies. Met de boodschap om op dezelfde wijze en geconcentreerd te blijven spelen werd er weer naar het veld gegaan. In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Een veldoverwicht door de D1 en een op de counter loerend Boeimeer. Maar ook nu betaalde zich dat niet uit in een doelpunt. Tot de 20e minuut. Grish kon alleen op de keeper doorlopen. Een verdediger van Boeimeer echter greep binnen de 16 meter in via een sliding waardoor Grish ten val kwam en de scheidsrechter af floot voor een strafschop. Arnoud scoorde hieruit de 2-2. Hierna bleven we sterk spelen en Boeimeer kon moeilijk uit de verdrukking komen. Waar het eerder niet lukte om echte kansen te creëren stonden paal en lat ons nu in de weg. Hierna ook nog een 100% kans voor Boeimeer maar deze ging voorlangs en de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Echter in de laatste minuut van de wedstrijd een onnodige overtreding net buiten de 16 meter waardoor Boeimeer nog een vrije trap mocht nemen. Ook deze D1 fout werd door Boeimeer genadeloos afgestraft waardoor ze met een 2-3 winst terug konden naar Breda. Vandaag een leerzame wedstrijd waarin weer duidelijk is geworden dat we met zijn allen tot en met de laatste seconde slim, geconcentreerd en met volle overgave moeten spelen. Hierbij zijn we afgestraft door een feller en effectiever Boeimeer. Toch ook de complimenten aan het team die met mooi en verzorgd voetbal een goed vervolg hebben gegeven aan de wedstrijden tegen Victoria en WillemII/RKC. Daarom kunnen we met opgeheven hoofd naar de naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen Halsteren.

TVC F1-Madese Boys F1 Jemig wat ging de wekker zaterdagochtend vroeg af, om 7:30 verzamelen omdat we om 8:30 al moesten aftrappen in de uitwedstrijd tegen TVC Breda. Daarbij ook nog het feit dat Sinterklaas op bezoek is geweest in de kantine van Madese Boys vrijdagavond (laat naar bed geweest dus). Al met al niet echt een positief uitgangspunt voor de Boys. Maar goed ook na een feestaktiviteit moeten de spelers van de F1 natuurlijk gewoon kunnen spelen. De aftrap is precies volgens schema en Made heeft er duidelijk zin in. De eerste 10 minuten is Made echt de bovenliggende partij en weet keer op keer gevaarlijk voor het doel te komen. Zelfs 1x met drie voetballers alleen voor de keeper…..100% score zou je zeggen, helaas de speler kiest voor zichzelf en speelt op de keeper. Als je niet scoort kun je niet winnen zegt Mc Laren van FC Twente en gelijk heeft hij, TVC komt op voorsprong doordat een tweetal spelers van TVC veel te vrij worden gelaten. We gaan dus rusten met een 1-0 achterstand. In de rust blijven we op het veld en er we wisselen van keeper. Nogmaals wordt de nadruk gelegd op de posities (dat de rechtsbuiten niet op de plek van linksback moet gaan lopen). Ook wordt er naar de mening van de coaches veel te makkelijk gedacht door de spelers en het zal tijd worden dat ze gaan “knokken” om de wedstrijd naar hun toe te trekken. Zo te zien hebben de spelers dit in de oren geknoopt, nu wordt er meer gevochten voor de bal. Op gelijke hoogte volgt al snel doordat na een gerommel voor de goal en na een aantal salvo’s op de goal stef hem toch net buiten het bereik van de verdedigers weet te tikken voor de voet van Douwe die hem tegen de touwen rost 1-1. Op voorsprong komen we zelfs doordat Tomas de bal met een echt een beheerst “stiftje over de keeper weet te krijgen 1-2. TVC pakt weer een doelpuntje mee doordat Made niet goed staat op te letten en er een paar spelers “op slot staan”….op de voorvoetjes is de bedoeling en altijd de bal kunnen verwachten is iets wat wel 100 x gezegd is tijdens trainingen en wedstrijden het staat nu dus 2-2. Made is wel beter in het spel en individuele krachten en na een serie van zo’n 6-7 corners (die overigens allemaal perfect genomen worden door Job) wordt er eindelijk de winnende treffer gemaakt. Stef kan de bal na een schot vanaf de tweede lijn net van richting veranderen zodat hij binnen de palen beland 2-3. Een paar minuten later is het einde wedstrijd en viert onze F1 een uitbundig feestje.