Onbekend (schot)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

30 september 2012 14:30

Verhoeven, A.W.

In de topper tegen het Bredase Groen Wit liep Madese Boys in de 1ehelft constant achter de feiten aan. De gastheren waren agressiever en alerter. Er was echter een fout in de Madese defensie voor nodig om Groen Wit op voorsprong te zetten. Op slag van rust werd een Bredase aanvaller binnen de beruchte lijnen gevloerd en de toegekende strafschop werd feillos benut. Zo keken de rood witten bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de thee kwam Madese Boys als herboren uit de kleedkamer. Met goed combinatiespel werd de tegenstander teruggedrongen en dat had al binnen 5 minuten resultaat. Björn de Bruin soleerde langs een aantal tegenstander en schoot fraai binnen. Enkele minuten later stond zelfs de gelijkmaker op het bord. Nadat de bal eerst op de lat was gekopt tikte Aron van Bragt in hierop volgende scrimmage de 2-2 binnen. Madese Boys bleef de betere ploeg en creëerde zich een drietal 100% kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden jammer genoeg niet benut. Halverwege de 2e helft strafte Groen Wit echter wel een fout in de Madese verdediging koelbloedig af en 10 minuten voor tij werd het nog erger toen een hoge voorzet bij de 2e paal werd binnengekopt. Gezien de matige 1e helft van de Madenaren en daarbij opgeteld de verdedigingsfouten is de nederlaag terecht te noemen, hoewel er wel veel meer had ingezeten.