2 - 0

Roosendaal D1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

22 september 2012 12:30

Na de mindere wedstrijd van vorige week tegen MOC’17 volgde vandaag de thuiswedstrijd tegen Roosendaal dat vorige week met een 10-0 monsterscore van Kapelle had gewonnen.
We waren dus gewaarschuwd, temeer dat Roosendaal D1 mede was samengesteld uit spelers die vorig jaar ongeslagen kampioen waren geworden in de E hoofdklasse.

Dat de verstrekte informatie uit de voorbespreking goed door MB D1 was verwerkt bleek al in de 1e minuut toen na een diepte pass Jovano op rechts zijn tegenstander te snel af was en de 1-0 maakte.
Na deze flitsende start van MB D1 bleek dat Roosendaal ook een aardig potje kon voetballen. Direct na de 1-0 kregen zij een prima mogelijkheid om gelijk te maken, gelukkig werd er niet gescoord.
Toch hield de D1 het betere van het spel en kreeg een drietal mooi uitgespeelde kansen die echter niet benut werden. Uiteindelijk was het in de 12e minuut wel raak. Weer een aanval uit het boekje waarna Roeslan de 2-0 maakte. Hierna ging het spel over en weer. Zowel MB D1 als Roosendaal kregen diverse kansen. Daar waar D1 de kansen zelf niet benutte was het Sebastiaan die met uitstekend keeperswerk de nul hield. Ruststand 2-0.

Na rust een zelfde spelbeeld waar na een tiental minuten Roosendaal een klein beetje de overhand leek te krijgen. Toch was het Stef die met een knappe actie doorbrak en alleen op de keeper kon afgaan. Helaas werd hij net buiten het strafschopgebied aan zijn shirt onderuit getrokken. De vrije trap die volgde leverde geen doelpunt op.
Ook Roosendaal bleef gevaarlijk maar de aansluitende 2-1 bleef uit. Het leek er op dat Roosendaal zich hierdoor uit het veld liet slaan, en ging zichzelf uit het spel halen omdat ze teveel bezig waren met commentaar te leveren op de scheidsrechter. Doordat MB zich een beetje liet meeslepen/imponeren door het gedrag van de R’daal spelers kwamen zij ook niet meer aan voetballen toe, waardoor de eindstand 2-0 was in het voordeel van Madese Boys D1. Deze wedstrijd tussen twee goed voetballende teams had zeker een minder tumultueus en een sportiever slot verdiend.

Desalniettemin een verdiende overwinning en een knappe teamprestatie waardoor we 9 punten uit 4 wedstrijden hebben. Een dikke pluim voor Sebastiaan, Mila, Jop, Gish, Rick, Jeroen, Bram, Marije, Jill, Arnoud, Roeslan, Stef, Thymo en Jovano.
Succes volgende week bij de uitwedstrijd naar Steenbergen.