80'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

23 september 2012 14:30

Vaan, A.J.J. de

Vanaf het beginsignaal liet Madese Boys er geen twijfel over bestaan wie er vandaag ging winnen en zette de Dordtse gasten onder druk. De eerste grote kans deed zich voor in de 16e minuut toen Jasper Smits venijnig uithaalde maar zijn schot gekeerd zag door de uitblinkende doelman Wesley de Jong. Drie minuten later was het echter wel prijs toen Jasper Smits de bal ontfutselde, goed doorzette en een goede voorzet afleverde die door Wouter de Laat werd binnengeschoten. In de 24e minuut verzilverde Aron van Bragt een goed lopende aanval en zette de rood witten op een 2-0 voorsprong. Na 32 minuten beging Elroy Boonstoppel een onnodige overtreding binnen de zestien en kon scheidsrechter de Vaan niet anders dan de bal op de stip leggen. Richard Bouwens keerde echter de bepaald niet slecht ingeschoten strafschop van Louis Laros bekwaam. Voor rust creëerden de Madenaren nog 3 grote kansen, maar de bekeken lob van Wouter de Laat ging net over de lat en zowel Jasper Smits als Björn de Bruin knalden op de paal. 2-0 bij rust dus.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Een dominerend Madese Boys dat zich kans op kans creëerde. Zo kopte Richard Ramsteijn in de 49e minuut over en zag Björn de Bruin een minuut later zijn pegel uit de kruising geranseld. In de 57e minuut was het wel weer raak toen Jasper Smits een fantastische voorzet van Björn de Bruin verzilverde. De 2e echte kans voor RCD (na de strafschop) kwam uit een vrije trap die door Koen Willemsen werd binnen gekopt en stond het dus 3-1. Ook na deze tegentreffer bleef Madese Boys de betere ploeg en in de 71e minuur werd Aron van Bragt binnen de zestien neergelegd en schoot Jasper Smits de toegekende strafschop onhoudbaar binnen. Tien minuten voor tijd ronde Wouter de Laat een zeer fraaie actie van weer Björn de Bruin subliem af. Hierna kregen de Madenaren nog een handvol 100% kansen maar uitstekend keeperswerk van Wesley de Jong voorkwam een blamage.

Zo eindigde de wedstrijd in een uiterst verdiende, maar ietwat mager uitgevallen 5-1 overwinning en behoudt Madese Boys de koppositie. Komende zondag staat de topper in Breda tegen Groen Wit op het programma