Madese Boys JO9-1

F-Pupillen, F1, Hoofdklasse D

15 september 2012 10:45

Jong Brabant F1 -  F1
Zaterdagochtend 10:45 Berkel-Enschot, de F1 heeft er al een hele reis opzitten om naar het mooie complex van Jong Brabant te komen. Veel grasvelden, mooi weer en tot op het bot gemotiveerde kinderen. Ze hebben er duidelijk zin in en na het praatje vooraf in het kleedlokaal gaan we naar het speelveld. De wedstrijd start. Made trapt af en heeft al redelijk snel balverlies. De verdediging moet aan de noodrem en maakt een overtreding om een speler te vloeren zodat hij niet alleen op de keeper af kan. De eerste vrije trap wordt genomen en van een meter of 20 vliegt de bal al na 1 minuut spelen over Sven heen. We kijken dus al snel tegen een 1-0 achterstand aan. De tegenstander is van hetzelfde kaliber als de F1 van Made. Enkel op snelheid zijn hun wat sneller dan Made. Het spelbeeld is dan ook golvend te noemen. De bal gaat de hele tijd van links naar rechts en het spel wordt de gehele eerste helft voornamelijk op het middenveld afgespeeld. Ook Made krijgt een vrije trap mee na een minuutje of 10. Stef staat achter de bal en krijgt de instructie om het ook te proberen van zo’n 20 meter. Ook Stef benut deze kans en met een snoeihard schot passeert de bal de keeper 1-1. We staan weer op gelijke hoogte. Helaas valt op slag van rust de 2-1 doordat Jong Brabant te makkelijk onze verdediging passeert en goed afwerkt op de goal. Meteen hierna klinkt het fluitsignaal, we zoeken niet de kleedlokalen op maar drinken de bidons leeg op het veld. Wederom even een klein praatje dat ze vooral moeten blijven voetballen en niet bang zijn om uit te halen op de goal. Ook de tweede helft gaat best wel gelijk op en Jong Brabant krijgt weer een kans met een vrije trap op ongeveer dezelfde afstand als de eerste. Deze schuift echter over de grond en geen enkele Mayenaer kan de bal goed raken waardoor hij voor de voeten van een tegenspeler beland die hem er in kan tikken: 3-1. Made komt nog een paar keer met mooie aanvallen voor het doel van de tegenstander maar weet helaas niet meer het net te vinden.  Eindstand 3-1 verloren. Jongens, vandaag hebben jullie keihard gewerkt, er zat deze keer niet meer in. Ik heb bezwete koppies gezien, afgezakte kousen, vuile broeken, losse scheenbeschermers kortom duidelijk dat er goed is gewerkt vandaag. Blijf dit doen en zorg er in de volgende wedstrijden voor dat jullie weer zeker zo hard je best doen. Verliezen is niet zo erg, als er maar stapjes vooruit gemaakt worden en er getoond wordt dat de wil er is om te werken. Dat hebben jullie vandaag laten zien dus ik ben tevreden!!