1 - 0

Madese Boys JO13-1

D-Pupillen (A-cat), D1, Hoofdklasse G

15 september 2012 11:45

Na onze flitsende competitiestart moesten we vandaag naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd tegen MOC’17. Wederom was het mooi voetbalweer en aangekomen op het prachtige sportcomplex van MOC’17 bleek dat D1 ook hier op het hoofdveld (kunstgras) mocht spelen. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de D1 veel moeite had met het spelen op kunstgras. Dit had tot gevolg dat het spel rommelig was, waardoor ook een goede veldbezetting onmogelijk werd. Overigens was dit grotendeels de verdienste van een goed spelend MOC’17 dat de D1 vanaf het begin onder druk zette. Hierdoor kregen ze in de 1e minuut al een corner waaruit bijna werd gescoord. Tot overmaat van ramp kreeg Stef nog 5 min. straf voor natrappen waardoor er door de overige 10 spelers/sters nog harder gewerkt moest worden. Ook in het vervolg van de 1e helft had MOC’17 het betere van het spel. Gevolg hiervan was dat zij in de 21e min. wederom vanuit een corner op een verdiende 1-0 voorsprong kwamen. Met een 1-0 achterstand gingen we rusten. Gerard haalde in de rust de wedstrijd van vorige week aan als voorbeeld hoe hij het graag zou zien, waarbij de nadruk werd gelegd dat iedereen het onderste uit de kan moest halen wilden we hier met een goed resultaat naar huis gaan. Met het inbrengen van de wisselspelers en enkele positiewisselingen werd er gestart aan de 2e helft. Weliswaar door een betere veldbezetting een sterker spelende D1 als in de 1e helft maar dit bleek toch onvoldoende om een vuist te kunnen maken. Daar waar MOC’17 nog enkele 100% doelkansen kreeg maar niet tot scoren kwam, wist de D1 geen enkele uitgespeelde kans te creëren. Eindstand 1-0.

Ondanks het kunstgrasveld en een wel erg partijdig fluitende MOC’17 scheidsrechter een verdiende overwinning voor MOC’17 D1. Vandaag werd eens te meer duidelijk dat op hoofdklasse niveau door iedereen vanaf de eerste tot en met de laatste minuut geconcentreerd en met volle inzet gespeeld moet worden. Dit laatste werd in de nabespreking nog eens benadrukt door diverse spelers er op aan te spreken zich in het vervolg minder met randzaken bezig te houden waardoor zij hopelijk zelf beter in hun spel gaan komen en daardoor een betere teamprestatie mogelijk maken. Ook van mindere wedstrijden kun je leren. Dus ook vandaag weer een ervaring rijker. Tezamen met de goede ervaringen uit de vorige wedstrijden gaan we weer vol goede moed naar de volgende thuiswedstrijd tegen Roosendaal!