Rijen 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

9 september 2012 14:30

Janssen, N.

Na de ietwat gelukkige uitoverwinning uit bij Waspik vorige week stond er een nieuwe krachtmeting op het programma, namelijk thuis tegen v.v. Rijen dat afgelopen seizoen nog nacompetitie speelde voor promotie naar de 2e klas. En de rood witten startten bepaald niet sterk, want bij de eerste de beste aanval van de bezoekers stonden ze meteen op achterstand. Rutger van de Heuvel strafte in de 4e minuut met een stuiterend afstandschot weifelend ingrijpen van de Madese verdediging doeltreffend af. Daarmee liepen de Madenaren meteen achter de feiten aan. Voor rust deden zich aan Madese kant nog een drietal doelkansen voor maar uit een hoekschop kopten Richard Ramsteijn over en Jan van der Ven naast. Ook schoot Björn de Bruin uit kansrijke positie rakelings naast. Zo bleef het in een vanuit Madese Boys standpunt gezien teleurstellende 1e helft bij 0-1.

Bij terugkomst op het veld na de thee leken de rood witten nog met hun gedachten in de kleedkamer, want in het eerste kwartier kregen de bezoekers 3 opgelegde kansen op een presenteerblaadje en gelukkig werd er slechts een benut door Dirk Aben, maar het stond daarmee wel 0-2. Twee wissels deden de zaken kantelen en de Madenaren trokken het spel naar zich toe. In de 78e minuut verzond een na rust ijzersterk spelende Björn de Bruin een voorzet op maat die door Geert Neefs feilloos werd afgewerkt. Na deze aansluitingstreffer was Madese Boys heer en meester en 5 minuten later tekende Björn de Bruin na een indrukwekkende solo voor de gelijkmaker. Wouter de Laat had in blessuretijd nog een uitgelezen mogelijkheid om de volle 3 punten in Made te houden maar hij schoot de wegens hands toegekende strafschop te slap in zodat de Rijense doelman deze kon keren. Terugkijkend konden beide partijen zich vinden in het gelijke spel.