WSC D1 – Madese Boys D1 (Beker poule, D1, Groep 3 3)

5 - 2

Madese Boys JO13-1

D-Pupillen beker poule, D1, Groep 3 3

18 augustus 2012 10:00

Na twee weken training onder leiding van “interim” trainer Gerard Bayings moest de D1 op deze uitzonderlijk warme dag naar Waalwijk voor de bekerwedstrijd tegen WSC D1.

De D1 trad aan met een mix van 1e en 2e jaars spelers/sters, waaronder drie meiden wat op zich redelijk uniek is voor een D1 team dat in de hoofdklasse uitkomt.

Op een strak gemaaid hoofdveld van WSC kwam de D1 goed uit de startblokken. Nadat het spel over en weer ging was het Gish Azizbekov die in de 10e min. de 0-1 scoorde. Kort daarna blies de scheidsrechter af voor een korte drinkpauze i.v.m. de warmte.

WSC liet zien dat het over veel voetballende kwaliteiten beschikte. Toch was het Gish die in de 21e min. zijn 2e doelpunt scoorde waardoor de D1 op een 0-2 voorsprong kwam. Toch liet WSC zich door deze achterstand niet uit het veld slaan en bleef het betere van het spel houden, waardoor ze net voor rust de 1-2 scoorden.

Hoewel Gerard in de rust de puntjes op de i probeerde te zetten legde WSC de tekortkomingen van de D1 bloot en scoorde kort na rust de 2-2. MB D1 kreeg nog enkele kansen maar het was WSC die het karwei met goed voetbal afmaakte en de eindstand uiteindelijk verdiend op 5-2 bracht.

Het was vandaag een leerzame wedstrijd waarin duidelijk werd dat op hoofdklasse niveau iedereen vanaf de eerste tot en met de laatste minuut geconcentreerd en met volle inzet zijn/haar spel moet spelen om tot een goede teamprestatie te komen.