Mannen Zondag standaard, 1, 2e klasse E

18 maart 2012 14:30

Bekkum, H. van

In de belangrijke uitwedstrijd tegen Moerse Boys moest Madese Boys opboksen tegen 12 man. De leidsman was zeer warrig en helaas vielen een aantal  cruciale beslissingen steeds uit in het voordeel van de thuisclub.

Na een goede start, waarbij Wouter de Laat al snel scoorde, na aangeven van Joost Jansen, gaf Made even het heft uit handen. Moerse Boys profiteerde hiervan en na onoplettendheid bij Made schoot men de gelijkmaker binnen, 1-1. Hierna maakte de scheidsrechter ’n aantal grove fouten, door eerst Aron van Bragt geel te tonen, nadat Aron struikelde en met grote verbazing werd genoteerd. Even later werd ’n gestrekt been richting Jan van der Ven over het hoofd gezien, maar werd wel gefloten voor ’n overtreding andersom. Uit deze vrije trap scoorde de Moer en ging hierdoor met een 2-1 voorsprong rusten

In de 2e helft zocht Made opnieuw de aanval, maar echte kansen waren schaars. Bij een uitbraak van de thuisclub onderschepte Aron van Bragt met ’n perfecte sliding de bal. Met grote verbazing floot de scheidsrechter echter voor ’n overtreding en legde de bal op de stip. ‘n 2e gele kaart betekende ook nog dat Madese Boys met 10 man verder moest. De geheel onterecht toegekende penalty werd binnengeschoten en leek de wedstrijd bij 3-1 gespeeld. Made stroopte echter nogmaals de mouwen op en had met ’n minderheid hierna het beste van het spel. Moerse Boys werd vastgezet en kon nog maar sporadisch van eigen helft komen. Wouter de Laat scoorde dan ook verdiend zijn 2e goal en Made geloofde in meer. Helaas was de tijd tekort en bleven de 3 punten in Klein Zundert achter.

Jammer dat de inzet en bij vlagen goede combinatiespel niet werd beloond. Komende zondag thuis tegen EBOH moet er gewonnen worden om van de onderste plaats weg te blijven en wellicht ’n aantal plekken te stijgen.