Advendo E1

E-Pupillen, E1, Hoofdklasse E

17 maart 2012 11:00

E1 behoudt de ongeslagen status in 2012

De E1 voetbalt vandaag thuis op het welbekende D1 veld tegen de Bredase club Advendo. (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning) nou ik kan je vertellen dat het allesbehalve aangenaam en ontspannend was, maar daarover later. Vandaag gaan we zogezegd proberen de ongeslagen status te behouden in 2012. We maken momenteel een hele mooie serie wedstrijden mee, met tot nog toe het hoogtepunt vorige week tegen de voormalige koploper Jeka. Deze week weer op het thuisveld dus tegen een gevaarlijk ploegje die heeft laten zien dat ze ook gewoon kunnen winnen (vorige week tegen UVV 4-1).

De jongens en meiden wordt voor aanvang van de wedstrijd duidelijk verteld dat ze niet moeten reageren op hun intimidaties en dat ze niet moeten pingelen om schoppartijen te voorkomen. De wedstrijd begint en ja hoor de jongens van Avendo beginnen al snel met hun “boefjes gedrag” en helaas gooit het Madese 10 tal de waarschuwingen van de coach in de wind. Het resultaat is dus dat we bezig zijn met terug praten en Advendo profiteert hier als enige van en we komen op 0-1 achter te staan. Made komt een aantal keren daarna gevaarlijk voor het doel, maar alle ballen worden hoog over geschoten. Advendo blijft agressief en weet Made aardig uit hun spel te krijgen. Maar toch komt gelukkig de gelijkmaker doordat Max zijn schot wordt gekeerd door de keeper en Jill via de rebound kan scoren, 1-1. Daarna komen we op voorsprong doordat Tim T hem vanaf de linkerkant  voor de goal geeft op Mathijs die hem er netjes inwerkt 2-1. Marije is in deze helft een aantal keren heel goed aanspeelbaar en staat volkomen vrij, helaas wordt dit telkens iets te laat gezien waardoor Marije niet komt aan haar kwaliteit (zeer doelgericht uithalen) We gaan de kleedkamer in voor een pittig gesprek met het team. Nogmaals wordt benadrukt dat ze niet moeten ingaan op hun intimidaties en dat de teamleden maar op 1 manier van hun kunnen winnen en dat is blijven voetballen, niet mekkeren, en vooral scoren. Dan heb je ze op hun zere plek, als je gaat reageren hebben hun de zin en wandelen ze weg met misschien wel de winst in de wedstrijd.

Nou we gaan de tweede helft meemaken, gelukkig gaat het nu stukken beter en we gaan doen waarvoor we zijn gekomen…voetballen… een aantal aanvallen van ons gaan er niet in enAdvendo komt er ook een paar keer bijna doorheen met 1 goede speler voorin. Hij heeft  een enorme snelheid in zijn benen en loopt er praktisch iedereen uit. Gelukkig wordt er toch goed verdedigd door o.a. Bram die ook telkens snel uit de startblokken is waardoor ook hij niet kan scoren. We geven meer en meer druk op de goal waardoor Daan een keer kan uithalen die de keeper niet klemvast kan houden. Tim T profiteert hiervan en maakt dus de 3-1. Kans op kans volgt voor Made maar ze worden helaas niet allemaal benut. Uiteindelijk scoort Mike de 4-1 na een voorzet van Max. Tim O haalt ook nog een keer flink uit naar de goal en de keeper weet hem net boven de lat uit te tikken. Tim O heeft ook ergens halverwege de tweede helft ook weer bijna zijn indraaier vanuit de corner te pakken maar wordt net van de lijn gehaald door de keeper. Net voor het einde schiet Max hem er nog lekker in van afstand en de stand staat 5-1 met nog een paar minuten op de klok. In deze paar minuten nog een paar corners achter elkaar voor Made en uiteindelijk beland de bal achter de goal waarna de keeper vanAdvendo de laatste keer mag aftrappen en de scheids fluit de wedstrijd af.

Volgende week treffen we Baronie waar we ons best gaan doen om de prima serie voort te zetten.