85'

Mannen Zondag reserve, 4, 4e klasse 09

22 januari 2012 11:00

Leest, H.A. van

Op een winderige en regenachtige zondagochtend moesten de jongens van Fier figuurlijk met de billen bloot. Koploper Sc Emma kwam op bezoek en nu moest het dan toch echt gaan gebeuren. Om in de titelrace te blijven, was alleen een overwinning voldoende. Iedereen was voor tien uur aanwezig en met de scherpte zat het zodoende wel goed. De warming-up was ietwat gespannen en de kopjes stonden voor het eerst dit seizoen erg strak. Vandaag gaan we laten zien waar Fier voor staat en laten zien wie de baas is in de competitie. Gelukkig stond er een teamfoto op het programma en kwamen onze sponsoren de wedstrijd bekijken en ons een hart onder de riem steken. De spanning verdween toen we van onze ‘goede’ kant werden gefotografeerd en Paul Smits (Tankpunt.nl) en Rogier Daniëls (Exclusive Floors) werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Nogmaals bedankt.

De wedstrijd begon wat later omdat de scheids het ook spannend vond en beide teams hun geduld op de proef stelde. Made nam het eerste half uur de teugels stevig in handen. Met verzorgd voetbal werden een aantal kansen gecreëerd en in de 15e minuut was de verdiende 1-0 een feit. Na een corner en scrimmage voor de goal tikte Ruben na doorkoppen van Sjoerd de eerste goal binnen. Vijf minuten later was het Rob die op aangeven van Hein beheerst de tweede binnen schoot. 2-0 en de wedstrijd in de pocket. Een minuut later had Ruben de 3-0 op de schoen maar zijn inzet ging net voorlangs. Made was heer en meester en er sloop wat nonchalance in het elftal. Na een half uur verslapte de concentratie dan ook en kreeg Emma wat grip op de wedstrijd. In de 42e minuut was het helaas 2-1 na een geweldige goal over de kansloze Richard heen. De manier van juichen zei genoeg: Emma was euforisch en zij voelden dat dit een ommekeer kon betekenen. De tweede helft moesten de mouwen dan ook worden opgestroopt. Met Hans van Mook voor Ruben en Marco Segeren voor Marco Hofkens begonnen we iets afwachtend het tweede bedrijf. Na verloop van tijd keerde het initiatief terug en na drie keer niet te hebben gereageerd, gaf de scheids in de 62e minuut terecht een penalty voor Made. Hans M scoorde beheerst en de wedstrijd was zo goed als gespeeld. Helaas was Emma niet geheel sportief en werd onder andere Hans Dudok flink getorpedeerd.

Gelukkig zijn er naast Ruben en Marco Hofkens geen blessures meer gevallen. 5 minuten voor tijd maakte Rob zijn tweede en stond de 4-1 op het scorebord. Een overwinning waarop niets valt af te dingen en waarbij de titelaspiraties nieuw leven zijn ingeblazen.