E-Pupillen, E1, Hoofdklasse E

10 december 2011 11:00

MadeseBoys E1-Boeimeer E1

Weer een mooie zaterdag voor een potje voetbal op de grasmat van Madese Boys, het lijkt wel of de E1 een abonnement heeft op mooi weer, het is al de zoveelste mooie zaterdag met een lekker ochtendzonnetje. Na een weekje trainen (woensdag en donderdag) is de Madese E1 er klaar voor.
Ze hebben er duidelijk zin in en het zou mooi zijn als ze er een 6 punten wedstrijd van kunnen maken. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen met 3-4 en was een lekker fanatiek wedstrijdje met spel over en weer tegen een gelijkwaardige tegenstander.

De warming up wordt weer ingezet en we wennen weer aan de bal en de grasmat. Ricardo de keeper krijgt ook een hoop ballen te verwerken met het afwerken op de goal. De spelers zijn weer ingelicht over de wisselprocedure en weten wat er van hun verlangd wordt.

De wedstrijd start om 11:00 en we zijn meteen sterk in de aanval, de tegenstander wordt goed opgezocht en er wordt niet te vroeg overgespeeld maar eerst geprobeerd de actie te maken en dan pas overspelen, prima! Het gevolg daarvan is dat Made goed kan combineren en steeds speelt op de helft van Boeimeer. Helaas is Boeimeer sterk in de omschakeling en weet met een snelle uitbraak de eerste tegentreffer te veroorzaken, 0-1.
Boeimeer is een sterke tegenstander, maar Made is ook een heel goed spel aan het neerzetten waardoor het spel voornamelijk op het middenveld wordt uitgevochten. Corner van Made wordt goed genomen en wordt net over de goal gekopt. Kort daarop volgt een aanval van Boeimeer maar wordt bekwaam afgestopt door onze verdediging. Boeimeer is kort voor rust sterk en krijgt verschillende kansen  en weet daaruit ook de 0-2 te maken. Dit is ook meteen de ruststand.

De tweede helft begint en Made is naar mijn gevoel het even kwijt maar we weten toch te scoren door een doelpunt wat de specialiteit is van Matthijs (rommelen in de 16) en het staat 1-2. Kort daarop scoort Boeimeer 1-3. Made is het naar mijn gevoel even kwijt en zo goed als de eerste helft was zo matig is dit gedeelte van de wedstrijd, ze komen niet aan spelen toe en Boeimeer is veel bij Ricardo te vinden, uiteraard resulteert dit in de vierde tegentreffer, 1-4. Nu wordt Made weer wakker en begint weer lekker te voetballen. Een paar kansjes voor het doel en ze weten er nog een 2-4 uit te slepen die benut wordt door Mike.

Madese Boys vandaag goede wedstrijd gespeeld, jammer dat de 1-3 iets te snel viel en dat we niet de aansluitende treffer 2-2 konden maken. Maar ja ook met goed voetbal kun je een wedstrijd verliezen, Boeimeer was deze zaterdag verdiend de betere. Volgende week gaan we naar Oosterhout en zullen we de E1 van T.S.C. laten zien dat ook wij sterker zijn geworden in balbezit. En wie weet gaan we dan daar wat puntjes meenemen naar Made.