E-Pupillen, E1, Hoofdklasse E

19 november 2011 11:00

Erik van Oorschot

Madese Boys E1 ontmoet Bavel E1

Sportpark de Schietberg 10:15 uur...het is een mooie ochtend, de mist is opgetrokken. De spelers van de E1 druppelen de kleedkamers in, om zich zelf in het tenue te hijsen. Daarna vertrekken ze onder begeleiding van de coach naar de bespreekruimte in de kelder van Madese Boys, daar krijgen de boys en girls de nieuwe wisselstrategie te horen. Voor een aantal spelers zal dit even wennen zijn, maar de leiding denkt dat we op deze manier een goede weg zijn ingeslagen om efficiënt te kunnen wisselen. We gaan in blokken van drie spelers tegelijk wisselen, op deze manier krijgt iedereen evenveel
speelminuten en blijft het veld over de gehele wedstrijd op zijn sterkst. Genoeg theorie nu en we vertrekken naar het veld om de warming up te gaan maken. De bal gaat weer lekker rond en we krijgen gevoel voor de bal, tijd om echt te beginnen.

11:00 uur, de scheids geeft het signaal om te starten, Bavel trapt af Made zet gelijk druk en weet al heel snel de eerste kans op het doel te maken, helaas gaat de bal naast. Ricardo heeft niet de kans om in te dutten want die wordt echt wel door Bavel op de proef gesteld en houdt een paar pogingen knap tegen. Het wordt volgens de verslaggevers tijd dat de Sint nieuwe schoenen brengt naar enkele spelers omdat alles wat ze raken richting de goal naast gaat. Ohoh door matig uitverdedigen komt Bavel op 0-1 voorsprong. Maar onze E1 is niet van plan om die voorsprong lang bij Bavel te laten en gaat naarstig op jacht naar de gelijkmaker, En ja hoor daar komt de beloning van  mooi uitspelen. Made bouwt goed op vanuit achter en weet de bal bij Matthijs te krijgen die lekker diep kan aannemen. De keeper van Bavel komt goed uit zijn goal maar Matthijs blijft koel en passeert de keeper waarna hij hem beheerst in het net tikt 1-1. Met deze stand zoeken we ook de kleedlokalen op, en werken daar een beker ranja en wat adviezen van de coach naar binnen.

De tweede helft start en Bavel komt al veel te snel in balbezit, echter wordt er degelijk verdedigd waardoor we weer kunnen omschakelen naar de aanval. De voorsprong zit er nu aan te komen…. Jaaaah er wordt gescoord door aangeven van Daan op Tim Tonnaer die hem lekker inschiet 2-1. We hebben de smaak te pakken en zijn nu voornamelijk aan het voetballen op de helft van Bavel maar de bal wil er maar niet in. Ricardo hoeft in het eerste begin van de tweede helft niet veel te doen gelukkig maar want de felle zon schijnt in zijn gezicht. Eindelijk komt daar loon na werken en komen we op 3-1 na een doelpunt van Max. Verdedigend zijn we in de tweede helft sterker dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd waardoor Bavel nauwelijks de acties kan afronden. Made blijft het wel proberen en schiet nog enkele malen voorlangs het doel van Bavel.  Helaas voor ons wil Jill  ook nog een doelpuntje meepakken en kopt de bal in de goal…….alleen hier staat
onze eigen keeper ;-) 3-2. Het wordt spannend!! De laatste minuten van de wedstrijd.... De resterende minuten tikken tergend langzaam weg en eindelijk is het 12:00 uur en mag de scheidsrechter de wedstrijd affluiten. Nou Madese Boys, dat is even wennen de nieuwe opzet die we vandaag voor het eerst hebben uitgeprobeerd. Ons is het goed bevallen en zo te zien vonden jullie het ook wel fijn. Hiermee gaan we dus verder en treffen volgende week Terheijden E1. De laatste vreemde tegenstander in deze competitie. Laten we dan weer lekker ons spel spelen en alles in de wedstrijd geven, dan zou het goed moeten komen. Denk hieraan; winnen of verliezen is ons om het eender. Winnen met slecht spel vinden de coaches minder goed dan verliezen met goed spel.  Als we net zo fanatiek zijn, en net zo hard werken in onze wedstrijden als in de trainingen die afgewikkeld worden door de week zijn wij dik tevreden. Vandaag hebben we goed gespeeld en ook nog met winst afgesloten. Petje af jongens, goed gevoetbald.