Unitas'30 E1

E-Pupillen, E1, Hoofdklasse E

5 november 2011 11:00

Made E1 tegen koploper Unitas ’30 E1

De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 11:00. De E1 is gefocust en vastberaden om het de koploper moeilijk te maken. Unitas begint meteen scherp en voert de druk tegen Madese Boys al meteen vanaf minuut 1 op. De bal wordt in de eerste paar minuten 2x van de lijn gehaald, maar de verdediging kan niet voorkomen dat na zo’n 3 minuten de eerste tegentreffer geïncasseerd wordt 0-1.

Made komt beter in de wedstrijd en krijgt enkele malen de bal voor de goal van de tegenstander. Een echte uitgespeelde kans is er echter nog niet. Ricardo staat weer uitstekend te keepen en weet de verdere 1e helft het doel schoon te houden, mede door een uitstekend verdedigend duo achterin en een goed draaiend middenveld. De eerste helft gaat heen en weer, en wat we beloofd hebben om het de koploper moeilijk te maken komen de jongens en meiden ook na. Er wordt echt uitstekend gevoetbald. Sterker nog als we dit doortrekken naar de tweede helft kunnen we nog weleens met gelijkspel wegwandelen of met een dosis geluk zelfs winst.

De tweede helft start en de scheids fluistert de jongens met de aftrap in het oor dat dit de laatste keer moet zijn dat we de aftrap nemen. Helaas is dit niet zo en door een foutje kijken we al snel tegen een tweede tegentreffer aan. Daarna herpakt Made zich weer en gaan weer volop in de aanval. Vooral de omschakeling van Made is prima waardoor we met balverlies weer heel snel de bal veroveren. Eindelijk komt de aansluiting met een prachtig schot op doel van Marije, precies in de kruising (dat zouden we vaker moeten
doen, gewoon proberen met een schot op de goal). Het staat 1-2 en dat smaakt
naar meer.

Ik mag wel zeggen dat we voornamelijk achterin en op het middenveld heer en meester zijn echter verdedigend is Unitas een maatje te groot waar onze spelers echt niet langs of doorheen komen. Het is een genot om te zien dat er kei en keihard gestreden wordt om een gelijkspel eruit te halen. Wat daar een bijkomend gevaar is dat achterin wat meer ruimte ontstaat en Unitas in de laatste 5 minuten nog 2x het doel treft 1-4 is de eindstand.

Niet gewonnen van de tegenstander maar we hebben zeker gewonnen van ons zelf. Er zat een hoop beleving in ons spel en Unitas heeft echt hun stinkende best moeten doen om van Made te kunnen winnen, wat zich vertaalde in drie spelers van Unitas die compleet uitgeteld op het veld achterbleven. Als we dit kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijden dan beloofd dit veel goeds. Volgende week treffen we Groen Wit die op het moment dat ik dit schrijf ook op 9 punten staan met een wedstrijd meer gespeeld. Een gelijkwaardige tegenstander dus, waar we mits we dezelfde inzet en passie tonen
als vanochtend 3 punten mee naar huis kunnen nemen.

Vanavond met het team een avondje NAC in het Rat Verlegh stadion inspiratie op doen. Tot volgende week met weer een nieuwe tegenstander…………Houdoe!!