Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Madese Boys vanaf 1 september 2021 rookvrij

22 augustus 2021 15:45

MvGV/CC

Vanaf 1 september 2021 zet Madese Boys de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Madese Boys een gezonde en veilige sportomgeving voor iedereen.

Zien roken, doet roken
Madese Boys is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Madese Boys zet daarom de stap naar een rookvrij sportterrein. Inmiddels zijn op sportpark de Schietberg ook zwembad de Randoet, de Madese Tennisvereniging (MTV) en Madese Hockey Club (MHC Made) al rookvrij. Lees meer over de weg naar een rookvrije generatie in de gemeente Drimmelen.

Enquête
Begin dit jaar hebben we onder alle leden (vanaf 16 jaar en ouder) een enquête gehouden over een rookvrij sportterrein. Opvallend is dat 93% (!!) van de respondenten (rokers en niet-rokers) aangeeft dat Madese Boys rookvrij moet worden. Een positief beeld, maar het bestuur is wel bewust dat het aantal respondenten onder rokers (6%) laag is. Daarom heeft het bestuur besloten om een rookvrij sportterrein met een rookplek uit het zicht in te richten. Zo blijft iedereen welkom op onze vereniging, ook rokers! Resultaten van de enquete, klik hier

Inrichting rookvrij sportterrein 
De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras worden rookvrij. Het clubhuis was al veel langer rookvrij. Vanaf 1 september zal -uitgezonderd twee plaatsen- ons sportterrein rookvrij ingericht zijn. Zaterdag 25 september vindt de officiële aftrap van het rookvrij sportterrein plaats. 

Waar mag vanaf 1 september nog gerookt worden?
  • De eerste rookzone is tussen het clubhuis en de fietsenstalling.
  • De tweede zone is tussen de kleedaccommodatie en veld-4.
Deze twee rookzones blijven tot het moment dat de overheid besluit dat op sportterreinen helemaal niet meer gerookt mag worden. We vragen rokers om bij de rookzones of buiten het terrein te roken. 

Zie de eerdere berichten over rookverbod:

Voor vragen kan je altijd terecht bij secretaris Jan van Fessem, secretaris@madeseboys.nl

rookvrij_600x350sport.png
 
Kijk voor meer informatie op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.
Bron: HB/JvF
Delen

Lees meer over:
Rookvrije generatie
Gerelateerde artikelen:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!