Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Kaarten, schorsingen en boetes

Bron:
Handboek competitiezaken Amateurvoetbal 2020-2021, klik hier
Reglementen Amateurvoetbal 2020-2021, klik hier
Handleiding tuchtzaken amateurvoetbal 2020-2021, klik hier

Training Sport en Gedrag

Training I
Junioren onder de 19 jaar die een overtreding hebben begaan waarvoor een tuchtorgaan van de KNVB een uitsluiting van minimaal vijf wedstrijden oplegt, komen in aanmerkingen voor de training Sport & Gedrag I. Door deel te nemen aan deze training oefent de betrokkene zelf invloed uit op de hoogte van de straf. Deelname betekent namelijk dat de tuchtorganen van de KNVB 4 wedstrijden uitsluiting omzetten in een voorwaardelijke straf. Bij een uitsluiting van vijf wedstrijden mag de betrokkene dan dus na één wedstrijd langs de kant alweer op het veld terugkeren.

Training II
Junioren onder de 21 jaar die een overtreding hebben begaan waarvoor een tuchtorgaan van de KNVB een uitsluiting van minimaal zes maanden oplegt, komen in aanmerkingen voor de training Sport & Gedrag II. Door deel te nemen aan deze training oefent de betrokkene zelf invloed uit op de hoogte van de straf. Deelname betekent namelijk dat de tuchtorganen van de KNVB in beginsel de helft van de periode-uitsluiting omzetten in een voorwaardelijke straf. Bij een uitsluiting van zes maanden mag de betrokkene dan dus na drie maanden langs de kant weer op het veld terugkeren.

Uitleg trainingen, klik hier

 

Gele en Rode kaarten:
Overtredingen van de spelregels kunnen leiden tot sancties die worden opgelegd door de KNVB. Aan iedere verstrekte rode of gele kaart verbindt de KNVB een geldboete en (eventueel) een schorsing. De boete en/of schorsing wordt door de KNVB via een e-mail bekend gemaakt aan het betreffende lid.

De kosten na het ontvangen van een gele of rode kaart worden 1 op 1 doorbelast aan het spelend lid. Bij in gebreke blijven van betaling volgt tevens een speelverbod.
Betaling:
Jeugd: contant, vóór het spelen van de eerstvolgende wedstrijd in de bestuurskamer.
Senioren: via bankoverschrijving, na email van secretaris aan de betreffende leider van het team.

Opmerking:
Bij de categorie-B teams, zowel bij de jeugd als senioren, levert een eerste gele kaart een tijdstraf op van 10 minuten. Deze tijdstraf kan slechts eenmaal per speler per wedstrijd worden opgelegd bij een eerste waarschuwing. Hierbij moet de scheidsrechter wel de gele kaart tonen. Krijgt een speler een tweede waarschuwing dan volgt de rode kaart.

5.7_kosten.JPG

 

Administratieve verzuimen:
Indien een vereniging niet of niet tijdig voldoet aan een administratieve verplichting, krijgt de veeniging bericht van een vastgesteld verzuim in de vorm van een schikkingsvoorstel voorzien van een - indien van toepassing - nieuwe termijn voor de administratieve verplichting.
Na het tweede verzuim wordt aangenomen dat de vereniging bewust niet voldoet aan de verplichting. Het niet nakomen van deze reglementaire verplichting zal door de aanklager als overtreding in behandeling worden genomen.
Indien het vermoeden bestaat dat de vereniging bewust de reglementaire verplichting niet nakomt, dan kan het niet-naleven ook in een eerder stadium als overtreding van de reglementen door de aanklager in behandeling worden genomen.

5.7.1_Kosten_administratie.JPGKosten terugtrekken team uit de competitie:
De kosten voor het terugtrekken van een team (B-cat) uit een competitie worden 1 op 1 doorbelast aan het betreffende team.

Kosten_terugtrekken_teams.JPG

Terugtrekkingen uit de categorie A worden voorgelegd aan de aanklager amateurvoetbal.


Kosten bij het niet spelen van een wedstrijd:
De kosten bij het niet spelen van een wedstrijd zal 1 op 1 worden doorbelast aan het betreffende team.
Kosten bij het niet uitspelen van een wedstrijd:
De kosten bij het niet uitspelen van een wedstrijd zal 1 op 1 worden doorbelast aan het betreffende team.
Kosten bij het niet speelgerechtigd zijn:
Straffen voor spelers.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!