4921VJ
MADE
tel. 0162-683968

Door: Wietse den Haan

Zondag 3 april was het weer tijd voor een wedstrijd van het eerste elftal van Madese Boys. Vandaag speelden ze tegen WSC 1 uit Waalwijk. De spelers kwamen in stijl het veld opgelopen, met muziek, rode rook en vuurwerk van de supporters beloofde het een mooie voetbalmiddag te gaan worden. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en wist een aantal keer via vlot lopende aanvallen gevaarlijk te worden rondom het strafschopgebied van de tegenstander. De eerste grote kans was voor Matthijs Haanskorf, hij kopte de bal naast het doel via een goede voorzet van Björn de Bruijn. Na ongeveer een kwartier kwam de tweede grote kans voor Madese Boys, maar de bal werd net voor de doellijn geblokt door een verdediger van WSC. Ook WSC werd gevaarlijker en wist een aantal goede kansen te creëren, maar ook hier ging de bal er steeds niet in. Net voor rust kwam de thuisploeg met een goede counter in een twee tegen één situatie, de bal werd voorgegeven maar kon niet genoeg worden geraakt door aanvaller Björn de Bruijn.

Het is 0-0 bij rust.

In de tweede helft is WSC de bovenliggende partij, maar er worden vanuit beide kanten een stuk minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Het spel ging op en neer, maar het spektakelspel van de eerste helft was een beetje weg. Totdat onze boys weer gevaarlijker werden, bijvoorbeeld uit een vrije trap van Jens Verschuren die maar net laag langs de verkeerde kant van de paal vloog. Uiteindelijk beloont Madese Boys het goede spel met een doelpunt in de 84e minuut. Jens Verschuren kopt de bal vanuit een corner goed in de hoek en de keeper is kansloos. Er kwam veel ontlading los bij de spelers, staf en supporters bij het doelpunt en het was ook zeker niet onverdiend. Madese Boys weet deze voorsprong vol te houden en de wedstrijd uit te spelen, ze winnen met 1-0 van WSC. Net als voor de wedstrijd werden er meteen na het laatste fluitsignaal weer rode rookbommen afgestoken en kon het vieren van de overwinning beginnen.

De volgende wedstrijd is op zondag 10 april uit tegen Bavel 1.