16 april 2011 12:30

Scheidsrechter

Ad van Beers

Madese Boys meiden C – DEVO 4-1

Met knikkende knieën. Schokkende schouders. Klapperende tanden, en nagel bijtende tieners stonden ze afgelopen zaterdagmiddag op de schietberg. De kampioenswedstrijd tegen het enige team waar van dit jaar verloren was. DEVO uit Bossenhoofd. De oefenpartij tegen SCO die afgelopen woensdagavond met 9-0 gewonnen werd deed er niets aan af.  Spannend, wat waar stonden ze nu. Gelukkig waren er meiden bij die het zelf vertrouwen hadden en wisten de uitslag al vooraf. Ballonnen en slingers sierden in de kleedkamers. Om half een riep scheidrechter Ad van Beers de menigte bij elkaar. Handjes schudden en beginnen. Voor beide partijen was de uitslag erg belangrijk.  De Madese boys zocht direct het doel op van de tegenpartij. Maar al snel was duidelijk dat dit een zware tegenstander was. De verdediging was erg alert en trachtte de aanvallende speelsters steeds  buitenspel te zetten. Dat lukte aardig. Maar dit werd snel de kop ingedrukt. Steeds van achter de aanvalslijn bouwde de Fleur, Marit en Emma de aanval op de wisten op sluikse wijze de voorhoede te bereiken. In de 20ste minuut was het Madalon die uitbrak en de bal keurig op de rechter schoen van Serena te leggen. Serena deed wat ze moest doen en 1-0. Met deze goal viel er een hele last van de dames, en kregen we een iets minder zenuwachtig spel te zien. Een spel waar we enkele malen de fout mee in gingen. En zo kreeg Devo diverse kansen. Maar natuurlijk stond Verena weer kei goed in haar goal en hielt vele ballen op mooie wijze tegen (dikke pluim Verena). Een klein misverstand tussen Benna en Savannah deed even pijn want Devo maakte daar gretig gebruik van. 1-1.   De draad werd weer snel opgepakt en van achteruit werden er steeds mooie aanvallen op gezet.  Op een paar minuten voor de rust creëerde Simone een mooie kans. Een mooi een tweetje met Nidia bracht de Madese boys op een voorsprong 2-1. Vol zelf vertrouwen kwamen de feestneuzen de kleedkamers uit. En direct zochten ze de aanval. De kampioenen wilden de in grote getallen opgekomen publiek eens laten zien wat ze konden. Het keurig spel van Maxime, Benna,Famke, Jozefien en Savannah dwong de ploeg tot aanvallen. Het middenveld met Mayke, Marit en Emma konden daar goed mee overweg en zij zorgden er weer voor dat de aanvallers werk hadden.  In de tiende minuut van de tweede helft dook Simone als een duivel uit het doosje voor de keeper, en pakte haar kans waar. 3-1. Dat gaf de burger moed. De flessen champagne werden al op de bank gezet. Wij zouden kampioen worden. Maar er werd stevig tegenstand geboden, DEVO gaf niet op. Maar gelukkig konden we ook deze strijd weer rekenen op onze Verena.  Even voor tijd werd Serena keurig aangespeeld en jawel 4-1. Serena scoorde een van de mooiste goals van deze competitie. En het feest was compleet. Het was een mooie wedstrijd met een goede strijd. 24 punten uit 9 wedstrijden. Knap gedaan, Verena, Maxime,Benna, Savannah, Jozefien, Famke, Emma, Marit, Mayke. Madelon, Simone, Jill en Nidia. Maar bedankt aan Serena, Fleur, Romy, Daniella, Anoek en Jeanine die ons tijdens de gehele competitie hebben bijgestaan als dat nodig was. Volgende week nog een wedstrijd uit tegen Viola, en dan kunnen we ons gaan verdiepen voor de bekercompetitie.